Business Hi-Tech

Compania clujeană specializată în furnizarea de soluţii e-commerce Blugento are un nou CEO după ce Sandu Băbăşan, investitor şi cofondator al firmei, a decis să rămână doar acţionar. „O să continui să investesc în start-up-uri early stage”

Sandu Băbăşan, antreprenor, investitor şi cofondator al Blugento

Sandu Băbăşan, antreprenor, investitor şi cofondator al Blugento

Autor: Alexandra Cepăreanu

13.04.2022, 13:52 248

Sandu Băbăşan, antreprenor, investitor şi cofondator al Blugento, companie clujeană specializată în furnizarea de soluţii de eCommerce, iese din managementul Blugento, după şase ani, în care a ocupat funcţia de CEO şi rămâne acţionar în cadrul firmei, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei. Astfel, conducerea Blugento este preluată de Vlad Stănescu, cofondator şi, anterior, CTO al companiei.

„Ies din zona de execuţie Blugento, după ce business-ul şi-a demonstrat potenţialul de a se extinde regional, şi îmi propun să contribui la dezvoltarea reţelei de birouri smart Nooka Space, continuând să investesc în start-up-uri early stage, unde know-how-ul meu în zona de internaţionalizare poate face cu adevărat diferenţa”, a spus antreprenorul în serie Sandu Băbăşan, menţionând că îşi propune ca, anul acesta, să investească în mai multe companii din Romania sau dezvoltate de români în Diaspora.

„În primă fază, am în vedere investiţii în proiecte de tehnologie, care au  capacitate de scalare internaţională şi potenţial de a dezvolta comunităţi digitale”, a adăugat Sandu Băbăşan.

Sandu Băbăşan, 39 de ani, este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice, din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara şi este antreprenor din anul 2005, imediat după terminarea facultăţii, când a pus pe picioare un business în industria online.

A dezvoltat ulterior, alături de Vlad Stănescu, agenţia de software development MindMagnet, în 2009, prin intermediul căreia construia magazine online la cheie pentru clienţi internaţionali, compania fiind, ulterior, achiziţionată de către furnizorul de soluţii software Pitech Plus. Şi-a canalizat eforturile către dezvoltarea business-urilor în care este acţionar, reuşind atragerea mai multor runde de finanţare pentru dezvoltarea acestora, cea mai importantă fiind investiţia de 1 milion de euro în Blugento, în 2019, a grupului polonez R22, accelerând astfel dezvoltarea internaţională a companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO