Business Hi-Tech

Compania de servicii IT a grupului Raiffeisen a vândut compania germană Comparex, prezentă şi pe piaţa din România, elveţienilor de la SoftwareONE

Compania de servicii IT a grupului Raiffeisen a vândut...

Autor: Ioana Nita

12.12.2018, 00:05 455

Raiffeisen Informatik, compania de servicii IT a grupului Raiffeisen, a vândut inte­gral participaţia sa din cadrul firmei germane Comparex AG către SoftwareONE, fur­nizor global de servicii de administrare a por­to­foliilor software şi cloud, unul dintre in­vestitorii săi principali fiind fondul global KKR.

Tranzacţia a fost de semnată în luna oc­tom­brie 2018 şi se preconizează să fie finalizată în prima jumătate a anului 2019.

Compania germană Comparex este pre­zentă şi în România, încă din 2006, anul tre­cut afacerile locale sitându-se la peste 39 mi­lioane lei, în creştere cu aproape 12% faţă de ni­velul înregistrat în 2016. Profitabilitatea subsi­diarei locale s-a redus însă cu 50%, pro­fi­tul net raportat pentru 2017 fiind de circa 700.000 lei. În ceea ce priveşte numărul de an­gajaţi, Comparex România a avut în medie şapte angajaţi anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO