Business Hi-Tech

Connections Consult, furnizor soluţii şi servicii IT, anunţă înfiinţarea unei filiale în SUA. Compania are ca ţintă pentru următorii 3-5 ani extinderea pe pieţe mature şi avansate tehnologic din Europa de Nord şi Orientul Mijlociu

Bogdan Florea, CEO al Connections Consult SA.

Bogdan Florea, CEO al Connections Consult SA.

Autor: Alexandra Cepăreanu

06.04.2022, 14:20 119

Compania locală Connections Consult, specializată în furnizarea de soluţii software şi servicii IT, anunţă înfiinţarea filialei sale americane, Connections Consult USA LLC (CC USA), în Fairfax, Virginia, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei. CC USA se va concentra pe transformarea digitală şi furnizarea de soluţii software pentru clienţii din sectorul public şi privat din Statele Unite ale Americii.

„Din această lună, Connections Consult este prezentă pe piaţa din SUA. După o consolidare susţinută în piaţa românească, am reuşit să facem un pas important pentru business-ul nostru. SUA este cea mai mare economie a lumii şi un promotor de vârf al industriei IT&C. Deşi aici competiţia este mult mai puternică, mizăm pe referinţele clienţilor actuali şi pe reputaţia construită până acum. În acelaşi timp, credem că statutul de companie publică este un punct forte şi ne poate ajuta din punct de vedere al transparenţei şi al unei încrederi sporite a clienţilor”, a spus Bogdan Florea, CEO al Connections Consult SA.

Connections Consult urmează planurile prezentate investitorilor în momentul listării la BVB în 2021, care au inclus lansarea unei filiale americane. CC USA va fi condusă de Bogdan Florea în 2022, iar rezultatele financiare vor fi incluse în rezultatele anuale ale grupului Connections Consult.

În continuare, planurile pe termen mediu şi lung, vizează extinderea companiei româneşti pe pieţe mature din Europa de Nord şi Orientul Mijlociu. Potrivit reprezentanţilor companiei, investiţiile pentru intrarea pe astfel de pieţe pot varia de la câteva sute de mii de euro până la un milion de euro, în funcţie de oportunităţile identificate în primul an de funcţionare.

„A deschide un birou într-o nouă regiune presupune selecţia de personal calificat pentru dezvoltarea business-ului, acoperirea rapidă a diferenţelor culturale şi integrarea noilor veniţi în cultura companiei. Pe lângă armonizări de legislaţie, elemente comerciale şi legate de dreptul muncii, pot apărea şi dificultăţi în înţelegerea culturii de business, a mecanismelor de funcţionare a companiilor client şi, evident, depăşirea barierelor competiţionale. Condiţia esenţială pentru a beneficia pe termen lung de o poziţie privilegiată este dezvoltarea continuă şi avansul tehnologic. Practic, o companie trebuie să parieze mereu pe tehnologii emergente care vor putea să devină standard abia în 3-5 ani”, a mai spus Bogdan Florea.

El a adăugat că, în contextul din ultimii doi ani pandemici, digitalizarea este unul dintre domeniile care beneficiază cel mai mult de delocalizare.

„Conform studiului Top Strategic Technology Trends for 2021, publicat de compania de consultanţă Gartner, direcţiile în care se dezvoltă industria în următorii ani sunt: IoT, experienţa digitală a consumatorilor, protecţia datelor, procesarea datelor şi rularea aplicaţiilor în cloud, provocările de securitate cibernetică, AI, hiperautomatizare. Aceste trenduri sunt deja vizibile la nivel global”, au mai spus reprezentanţii Connections Consult.

Connections Consult (simbol bursier CC) este lider pe piaţa de transformare digitală din România, având peste 300 de angajaţi, birouri în Bulgaria şi Serbia şi reprezentanţi de vânzări în Germania şi Arabia Saudită.

Compania a încheiat anul 2020 cu afaceri de peste 32,3 milioane de lei, în creştere cu peste 11% faţă de anul precedent, potrivit ultimelor date publice. Pe parcursul anului 2020, Connections Consult a înregistrat o creştere de peste 100% a profitului net, ajungând la 2,3 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO