Business Hi-Tech

Crinsoft a fost cumparata de francezi

13.06.2005, 19:14 500

Compania franceza Axway, detinuta in totalitate de producatorul de echipamente si solutii IT Sopra Group, a achizitionat firma romaneasca Cinsoft, specializata in servicii de cercetare si dezvoltare pentru producatorii de software, au declarat oficialii Axway.

Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita.

Crinsoft, cu sediul central in Bucuresti, are o echipa formata din 50 de salariati. Firma este organizata in trei societati distincte, dintre care doua functioneaza in Bucuresti, iar una la Paris.

Compania a fost infiintata in 1994, cand si-a inceput activitatea de dezvoltare offshore pentru serviciile oferite de firma franceza Beler Ingenierie.

Pentru acest an, Crinsoft are in plan dezvoltarea activitatii, urmand ca numarul de angajati sa fie dublat.

Dupa preluarea de catre Axway, firma romaneasca isi va pastra actualii clienti, pentru care va dezvolta in continuare proiecte, dar va prelua si alte proiecte de la noul proprietar. Compania Crinsoft este specializata in producerea de aplicatii software la comanda, proiectele la care a participat acoperind o gama larga de domenii de activitate.

Firma romaneasca dezvolta proiecte "in forfait" - metoda folosita mai ales la realizarea de aplicatii in care cerintele sunt bine definite de client la inceputul contractului de dezvoltare, sau "in regie" - metoda pentru proiectele in care beneficiarul nu a dezvoltat in detaliu toate cerintele specifice.

De asemenea, furnizeaza servicii de consultanta IT, inchiriere personal si supraveghere de servere.

Axway furnizeaza solutii software si servicii pentru companii de marimi diferite din toate sectoarele. Firma franceza este prezenta in 19 tari si are peste 5.000 de clienti.

Sopra Group ofera consultare, integrare de sisteme si servicii de outsourcing. In primul trimestru al anului, veniturile grupului au crescut cu 18,1% fata de anul trecut , la 174 milioane de euro. In 2004, vanzarile s-au apropiat de 630 milioane de euro, Sopra fiind clasat intre primele cinci companii integratoare de sistem din Franta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO