Business Hi-Tech

Record: Start-up-ul xAI lansat de Elon Musk anunţă o finanţare de 6 miliarde de dolari de la Valor, a16z şi Sequoia, la o evaluare de 18 mld. dolari

Record: Start-up-ul xAI lansat de Elon Musk anunţă o...

Autor: Adrian Seceleanu

27.05.2024, 16:49 3188

Start-up-ul de inteligenţă artificială al lui Elon Musk, xAI, a strâns 6 miliarde de dolari într-o nouă rundă de finanţare, într-una dintre cele mai mari tranzacţii din acest spaţiu în curs de dezvoltare, scrie presa internaţională. xAI strânge fonduri pentru a concura agresiv cu rivali precum OpenAI, Microsoft şi Google, notează TechCrunch.

Valor Equity Partners, Vy Capital, Andreessen Horowitz, Sequoia Capital, Fidelity, Prinţul Alwaleed Bin Talal şi Kingdom Holding se numără printre finanţatorii care au investit în seria B de finanţare a xAI, a anunţat start-up-ul.

Finanţarea confirmă informaţia publicată de TechCrunch în aprilie, potrivit căreia xAI dorea să obţină 6 miliarde de dolari. xAI finaliza la momentul respectiv runda care i-ar fi oferit o evaluare de 18 miliarde de dolari, a relatat atunci TechCrunch.

Musk a confirmat că runda de investiţii a fost evaluată la 18 miliarde de dolari pre-money.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24