Business Hi-Tech

Criză de securitate pe Internet. Cele două site-uri care vă ajută să aflaţi dacă parolele voastre sunt în pericol. VIDEO

Criză de securitate pe Internet. Cele două site-uri...

Autor: Pro TV

11.04.2014, 11:18 3047

Heartbleed Test si Quality SSL Labs sunt cele doua site-uri unde puteti verifica daca adresele online pe care le-ati accesat v-au pus in pericol sau nu securitatea pe net.

Si mai grav este ca vizate sunt si banci sau institutii care utilizeaza date personale. In Romania, joi dimineata, erau vulnerabile cel putin doua website-uri importante: unul apartinea unei banci comerciale renumite, iar celalalt era al unui tracker de torrente romanesc foarte cunoscut, care are foarte multi utilizatori.

Drept urmare, hackerii pot intercepta schimbul de date dintre calculatorul unui client si serverul bancii, prin care acesta vrea sa faca tranzactii. Adica fura date, parole, iar cu aceste informatii va pot lasa contul gol. Singurul sfat pe care ni-l dau specialistii este sa verificam pe site-uri specializate daca banca la care ne tinem economiile are o problema de securitate, iar apoi sa ne schimbam parolele.

Cititi mai mult pe www.stirileprotv.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO