Business Hi-Tech

Cu cine concurează de fapt noul Apple iPad?

Cu cine concurează de fapt noul Apple iPad?

Viteza de procesare grafică a fost dublată în noul iPad, cu ajutorul unui nou procesor dedicat în patru nuclee, care completează cipul A5X

Autor: Radu Racu

16.06.2012, 17:59 1418

Un ecran care fură ochii, o rezoluţie pe care nu o întâlneşti nici măcar pe cele mai noi televizoare LCD, o viteză de operare mai mare şi toate cu aceeaşi durată de funcţionare a bateriei. Acestea sunt primele caracteristici care ies în faţă la noul iPad, tableta căreia Apple nu a îndrăznit să-i dea cifra "3" deşi succede popularului iPad2. Totuşi, la o diferenţă de circa 100 de euro la preţul de vânzare al celor două modele un consumator mai analitic şi-ar putea pune întrebarea dacă noile tehnologii merită banii în plus sau precedenta generaţie este suficientă pentru ce fac cei mai mulţi utilizatori de tablete: multimedia şi navigare pe internet.

A treia generaţie a tabletei care a revoluţionat industria calculatoarelor a fost lansată de Apple pe data de 16 martie în SUA, apoi, o săptămână mai târziu în majoritatea ţărilor din lume, inclusiv România. Poate cea mai interesantă caracteristică a noului model este ecranul retina display şi rezoluţia cu care vine. Primul gând este că inginerii de la Apple au calculat de câţi megapixeli şi de câte nuanţe de culori este nevoie pentru o imagine perfectă, apoi au dublat cifrele pentru noul iPad. Felul în care se văd fotografiile, textele şi în general paginile de navigaţie graţie noului ecran retina dispaly surclasează flagrant orice competitor disponibil în prezent, inclusiv iPad2. Apoi, vă mai amintiţi ce rezoluţia avea iPad 2? Pe acelaşi ecran de 9,7 inci, rezoluţia a fost majorată de patru ori, la 3,1 megapixeli, cu 1 milion de megapixeli mai mult decât orice televizor LCD cu diagonala de peste 100 de centimetri. Va fi greu să găsiţi sceptici pentru acest aspect al tabletei.

AFACERI DE LA ZERO