Business Hi-Tech

Cum puteţi mări performanţa laptopului fără să cumpăraţi altul

Cum puteţi mări performanţa laptopului fără să...

Autor: Ştefan Stan

15.09.2013, 14:44 4770

Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ţinem cont când vine vorba de performanţa unui calculator este modul în care îl îngrijim, atât ca software, cât şi ca hardware.

Chiar şi prin simplul fapt că stau pe birou, laptopurile acumulează praf care se depune pe componentele interne ale dispozitivului, în special pe ventilator, ceea ce duce la supraîncălzire. Suprăîncălzirea este principalul motiv pentru care laptopurile cedează.

Mashable a alcătuit un ghid despre cum să cureţi un laptop. Instrucţiunile pot varia în funcţie de brand.

1. Primul pas este să opriţi laptopul şi să scoateţi orice alimentator sau cablu USB din dispozitiv, pentru a reduce riscul de electrocutare.

2. Folosiţi un dispozitiv cu aer comprimat pentru a înlătura excesul de praf şi reziduri dintre taste, după care folosiţi o periuţă fină şi un dispozitiv de aspirare pentru a înlătura orice impurităţi rămase.

3. Dacă laptopul încă arată murdar, puteţi folosi o cârpă de bumbac şi o soluţie de eliminate praful.

4. Pentru ecran, faceţi o soluţie de oţet alb şi apă distilată, în cantităţi egale. Nu aplicaţi direct pe suprafaţa ecranului, ci pe o cârpă, după care ştergeţi uşor ecranul.

5. Întoarceţi laptopul şi uitaţi-vă la ventilatorul de pe margine, adăpostit de un capac. După ce eliminaţi şuruburile, folosiţi din nou un dispozitiv cu aer comprimat pentru a elimina excesul de praf de pe ventilator. Aveţi grijă ca jetul de aer să fie de o intensitate mai scăzută, pentru că orice forţare ar putea afecta ventilatorul.

6. Ştergeţi interiorul fiecărui port de pe marginea laptopului cu o cârpă de bumbac. Nu folosiţi alcool sau soluţii de curăţat de această dată. Puteţi folosi aer comprimat pentru a elimina praful.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO