Business Hi-Tech

Datacor, integrator de soluţii pentru infrastructuri inteligente, venituri de 7 mil. euro în prima jumătate din an. Bogdan Bilegan, CEO: Pentru 2023 ne propunem să obţinem venituri de 15 milioane euro

Bogdan Bilegan, CEO Datacor.

Bogdan Bilegan, CEO Datacor.

Autor: Alexandra Cepăreanu

23.08.2023, 11:49 71

Datacor, unul dintre principalii integratori de sisteme de electrice, telecom şi securitate din România, a înregistrat venituri de peste 7 milioane euro în prima jumătate a anului în curs, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei. Pentru anul 2023, estimează o dublare a veniturilor, având ca principal motor de creştere proiectele de energie regenerabilă.

„A fost cea mai bună jumătate de an din istoria noastră şi cred că sunt toate premisele ca această performanţă să se repete şi în a doua jumătate a anului. Pentru 2023 ne propunem să obţinem venituri de 15 milioane euro la nivel de companie", a spus Bogdan Bilegan, CEO Datacor.

El a adăugat că performanţa solidă din prima parte a anului în curs se datorează în bună parte noii linii de business introduse în a doua jumătate a anului trecut, divizia "Green Energy".

„Anul trecut am  făcut investiţii consistente în dezvoltarea diviziei Green Energy, atât în echipamente avansate pentru instalarea facilă a panourilor solare, cât şi în echipă, astfel încât să putem răspunde rapid solicitărilor clienţilor noştri. Investiţiile au continuat şi în acest an, suntem în decursul implementării unui proiect cu fonduri europene care presupune achiziţionarea de echipamente de instalare a structurii de panouri fotovoltaice la sol, precum şi autoutilitare."

În viitor, compania intenţionează să extindă gama de produse şi servicii oferite. „Considerăm că anii următori vor aduce o adopţie mult mai mare a soluţiilor de stocare a energiei. Este o direcţie naturală pentru noi, având în vedere că ne propunem să oferim servicii integrate clienţilor noştri", a mai spus Bogdan Bilegan.

Pe lângă extinderea pe segmentul B2B, Datacor are în derulare şi o abordare B2C, introducând subdivizia Datacor Smarthomes, dedicată sectorului rezidenţial. „Intenţionăm să rămânem pe piaţă pentru cel puţin încă 20 de ani, oferind astfel siguranţă şi stabilitate cumpărătorilor noştri", a adăugat reprezentantul Datacor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO