Business Hi-Tech

DCS şi-a bugetat investiţii de 10 mil. € inclusiv pentru achiziţii

Autor: Adrian Seceleanu

24.01.2011, 23:51 80

Operatorul de telecomunicaţii Digital Cable Systems (DCS) vainvesti circa 10 mil. euro în acest an, destinaţia fondurilor fiinddezvoltarea serviciilor şi a reţelei, inclusiv prin achiziţii, adeclarat Dinu Malacopol, directorul general al DCS.

O jumătate din bugetul de achiziţii se va obţine din credite,care urmează să fie contractate, a spus Malacopol. Digital CableSystems, care operează sub brandul AKTA, oferă servicii de cabluTV, internet, telefonie fixă şi televiziune prin satelit pentruclienţi consumer şi este unul dintre cei mai mari jucători de pepiaţă.

DCS şi-a bugetat pentru 2011 o creştere a veniturilor de peste10% din servicii TV, o majorare a veniturilor şi a clienţilor depeste 20% pentru internet şi o triplare a clienţilor pe telefoniafixă. DCS a închis anul cu 300.000 de abonamente, respectiv 180.000de abonaţi la servicii de cablu analogic şi digital, 70.000 deabonaţi la televiziunea prin satelit şi 50.000 de abonaţi latelefonie fixă şi internet.

Malacopol estimează că a doua parte a anului 2011 va aduceprimele semne ale revenirii din criza economică pentru piaţatelecom, iar segmentele de piaţă care vor înregistra creşteri vorfi internetul şi televiziunea digitală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO