Business Hi-Tech

De ce are nevoie Agenţia Reţelei de Informatică pentru Educaţie de SUV-uri de 30.000 de euro?

Autor: Magraon Andreea

17.01.2011, 23:50 159

Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informaticăpentru Educaţie şi Cercetare (ARNIEC), instituţie careadministrează reţeaua de stat RoEduNet, va cumpăra două autoturismeVolkswagen Tiguan (foto), în valoare de 140.000 de lei (33.000 deeuro) fiecare, potrivit anunţului de atribuire publicat pee-licitatie.ro.

Cele două autoturisme furnizate de Porsche Leasing România suntcumpărate din fonduri europene.

De ce are însă nevoie ARNIEC de două autoturisme cu aercondiţionat dublu climatronic sau jante din aliaj, dotăridisponibile doar pentru niveluri de echipare superioare aleautomobilelor din gama premium? Dinu Gheorghe, directorul generalal instituţiei, susţine că maşinile sunt necesare pentrudeplasările în ţară.

"Avem nevoie să parcurgem mai bine de 300 - 400.000 de kilometriîn următorii trei ani, în 42 de localităţi din ţară. În prezentavem în derulare două proiecte finanţate din bani europeni, unulreferitor la extinderea competenţelor IT în învăţământulpreuniversitar, şi avem nevoie să ne deplasăm", susţine Dinu.

Pe de altă parte, suma de 30.000 de euro pentru o maşină nu i separe mare directorului ARNIEC.

"Le-am luat minimal. Dacă urmăream să luăm ceva scump, am ficumpărat maşini cu faruri bi-xenon, cu navigaţie sau cu televizor.Nu suntem snobi", a declarat Gheorghe.

Cel mai bine echipat model cu tracţiune integrală de la Dacia -Duster Laureate - costă 16.500 de euro, iar cel mai ieftin modelDacia Duster 4x4 costă 13.100 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO