Business Hi-Tech

De ce nu vor programatorii să lucreze în domeniul bancar?

De ce nu vor programatorii să lucreze în domeniul bancar?

Autor: Adelina Mihai

17.06.2015, 00:06 504
„Specialiştii IT sunt cel mai greu de găsit în piaţă. O problemă este şi retenţia acestora, pentru că ei au nevoie de programe mai flexibile, iar mediul bancar este unul rigid“, spunea săptămâna trecută  Oana Preda, head of HR competence centers în cadrul UniCredit Ţiriac Bank, la summit-ul ZF Bankers 2015.
 
Cu aceeaşi „provocare“ se confruntau şi ceilalţi directori de resurse umane din marile bănci locale prezenţi la dezbatere, care au spus la unison că este greu să recrutezi IT-şti pentru bancă, mai ales că e o competiţie mare pentru ei şi în rândul companiilor IT. De ce nu vor programatorii să lucreze în bănci, deşi pachetul salarial al unui specialist IT senior în banking pleacă de la 2.000 de euro net pe lună?
 
„Domeniul bancar este puţin mai rigid, pentru că există reguli legate de securitatea datelor, motiv pentru care unele bănci nu le permit angajaţilor să intre pe anumite site-uri în timpul serviciului, iar acest lucru nu se potriveşte cu modul în care sunt obişnuiţi să lucreze programatorii. De altfel, o parte din jobul lor este să caute soluţii la anumite probleme pe internet, iar interzicerea accesului la unele site-uri este un impediment pentru des­făşurarea muncii lor“, a spus Cristina Sincan, recruitment coordinator în cadrul firmei de recrutare specializată în domeniul IT TechMind.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO