Business Hi-Tech

De ce se amână lansarea televizorului Apple

De ce se amână lansarea televizorului Apple

Autor: Octavian Calei

08.09.2012, 17:58 2740

Compania americană Apple va amâna lansarea noului model de televizor pentru anul viitor, din cauza dificultăţilor pe care le întâmpină în negocierile cu furnizorii de televiziune prin cablu din SUA, potrivit unor surse apropiate companiei, citate de Bloomberg.

Apple nu reuşeşte să ajungă la o înţelegere cu furnizorii de televiziune care negociază de pe poziţii de monopol şi au o putere financiară însemnată, spre deosebire de jucătorii din industria muzicală pe care compania a reuşit să-i convingă să colaboreze pentru proiectul iTunes.

Discuţiile dintre Apple şi furnizorii de cablu americani au avut loc în jurul modului în care va arăta interfaţa televizorului, potrivit surselor apropiate negocierilor. Companiile de cablu vor să-şi pună amprenta lor în meniurile televizoarelor Apple şi să le personalizeze, lucru pe care producătorul american nu-l acceptă.

Pe de altă parte, Apple vrea să vândă separat utilizatorilor un decodor pe care în schimb, companiile de cablu vor să-l închirieze.

Potrivit surselor, Steve Jobs le-a spus executivilor Apple în legătură cu lansarea unui televizor, că trebuie să fie un proiect revoluţionar şi că nu vor reuşi să atingă acest obiectiv dacă nu vor implementa mai multe facilităţi, în special conţinuri live.

Bloomberg relatează că Apple este aproape de a încheia un contract cu compania Time Warner Cable, care nu ţine atât de mult să influenţeze interfaţa televizoarelor Apple.

Compania americană este aşteptată să lanseze noul iPhone5 pe data de 12 septembrie la un centru de conferinţe din San Francisco.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO