Business Hi-Tech

Dependenţa de Internet, tratată cu cai în Coreea de Sud

Dependenţa de Internet, tratată cu cai în Coreea de Sud

Autor: Octavian Calei

12.01.2013, 12:12 550

Un centru de călărie terapeutică din Coreea de Sud tratează cu succes problemele emoţionale şi de comportament despre care se crede că stau la baza dependenţei de Internet, scrie Thomson Reuters.

Părinţii disperaţi ai unei adolescente în vârstă de 14 ani, Kim, care petrecea zilnic câte 7 ore pe zi în faţa calculatorului, au apelat în cele din urmă la un program terapeutic de călărie la recomandarea şcolii, după ce anterior, încercaseră cu arta, cu muzica şi cu multe insistenţe.

Fetiţa a reuşit să se detaşeze de lumea virtuală în urma programului de la centrul de consiliere ecvestru şi să se ataşeze în schimb, de cai.

"Îmi pasă de cai şi mă preocupă cum aş putea să-i călăresc cât mai plăcut, lucru ce m-a făcut să-mi pierd interesul pentru computere şi Internet", a spus Kim.

Asociaţa Coreeană de Călărie are două centre de terapie frecventate de aproape 50 de persoane pe zi pentru probleme legate de depresie, deficit de atenţie şi hiperactivitate şi dependenţă de Internet.

Dependenţa de Internet a devenit o problemă majoră în Coreea de Sud, una dintre cele mai conectate ţări din lume, unde aproape două treimi din populaţie deţine un smartphone. Datele naţionale arată că 10% din copiii cu vârsta între 10 şi 19 ani, respectiv 680.000, sunt dependeţi de Internet.

Guvernul a introdus o lege care blochează accesul la Internet copiiilor sub 16 ani după miezul nopţii până la ora 6 dimineaţa, însă aceştia găsesc metode de a ocoli restricţia folosind conturile părinţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24