Business Hi-Tech

Deutsche Telekom va oferi net pe cursele aeriene în Europa

Deutsche Telekom va oferi net pe cursele aeriene în Europa

Autor: Adrian Seceleanu

22.09.2015, 00:03 1103

Grupul german Deutsche Telekom va lansa servicii de internet pe cursele aeriene din Europa prin intermediul unei reţele de comunicaţii mixte (de sateliţi şi de antene 4G), în parteneriat cu compania britanică Inmarsat. Compania germană Lufthansa va începe testele cu serviciul de date în anul 2017, ca parte a strategiei de a genera noi fluxuri de venituri.

Viteza serviciilor de date va fi comparabilă cu cea a conexiunilor la net fix de “acasă”. Serviciul nu va permite şi efectuarea de apeluri de voce, au precizat oficialii Lufthansa. Tim Hoettges, CEO al Deutsche Telekom, a declarat că reţeaua dedicată de “antene” 4G, dintre care fiecare va avea o “acoperire” de 80 de kilometri, va fi realizată cu o investiţie de peste 100 de milioane de euro.

Până în anul 2017 când reţeaua mixtă de comunicaţii va fi disponibilă Lufthansa va oferi servicii de net pe cursele sale din Europa folosind serviciile prin satelit ale Inmarsat. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO