Business Hi-Tech

Dezvoltatorii de soft şi furnizorii de conţinut se revoltă împotriva taxelor prea mari ale Google şi Apple

Dezvoltatorii de soft şi furnizorii de conţinut se...

Autor: Adrian Seceleanu

23.08.2018, 00:00 1327

Magazinele de aplicaţii ale Apple şi Google, care au fost lansate în 2008, şi care au conectat milioane de dezvoltatori cu utilizatorii finali, contribuind la explozia aşa numitei economii a aplicaţiilor mobile - o piaţă de 82 mld. dolari în 2017, sunt ameninţate de o revoltă „în creştere” a companiilor care consideră că taxele de 30% din venituri percepute de cei doi giganţi sunt prea mari, scrie Bloomberg. 

Revolta a început în 2015 şi a crescut în intensitate an de an, cea mai recentă mişcare de impact fiind cea a Netflix, cea mai mare platformă video la cerere din lume, care a anunţat că testează o metodă prin care clienţii să nu mai achite abonamentele lunare prin sistemul de plăţi al Apple.

La abonamentele cu plată lunară giganţii hi-tech au redus nivelul comisioanelor la 15% în urmă cu doi ani. O altă mutare de impact a fost cea a Epic Games, dezvoltator al jocului Fortnite, care a decis să sară peste Google, pierderile gigantului online fiind estimate la 50 mil. $.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO