Business Hi-Tech

Diana Sipos, country manager al Atos România: În următorii doi ani vom vedea o adopţie a tehnologiilor noi, de tip IoT, în sectorul public, iar reglementarea va juca un rol important din perspectiva suveranităţii datelor şi a rezilienţei digitale

Diana Sipos, country manager al Atos România: Investiţia în educaţie la toate nivelurile ne va ajuta să înclinăm balanţa către ţări ce se susţin din outsourcing spre ţări care se pot mândri cu inovaţia în domeniul tehnologiei.

Diana Sipos, country manager al Atos România: Investiţia în educaţie la toate nivelurile ne va ajuta să înclinăm balanţa către ţări ce se susţin din outsourcing spre ţări care se pot mândri cu inovaţia în domeniul tehnologiei.

Autor: Alexandra Cepăreanu

30.06.2023, 00:05 786

♦ „Pentru ca sectorul de IT&C din România să îşi atingă potenţialul, este nevoie în primul rând de un cadru legislativ simplificat şi predictabil, precum şi de măsuri suplimentare de susţinere a sectorului“.

În următorii doi ani piaţa va asista la o utilizare semnificativă a noilor tehnologii în sectorul public, iar în această privinţă reglementarea va juca un rol crucial, mai ales când vine vorba de protejarea datelor şi asigurarea rezistenţei digitale, a spus pentru ZF Diana Sipos, country manager în cadrul Atos România - subsidiara locală a grupului francez cu acelaşi nume, unul dintre cei mai mari integratori IT&C din Europa.

„Vom vedea o adopţie importantă a tehnologiilor noi în sectorul public, iar aici reglementarea va juca un rol important. Ne aşteptăm ca instituţiile europene să continue să dezvolte şi să adopte un cadru legislativ protectiv faţă de cetăţenii europeni, iar jucătorii de profil vor susţine aceste iniţiative oferind soluţii inovative. Fie că discutăm despre soluţii de apărare a infrastructurilor critice, a dispozitivelor de tip IoT, de protejarea informaţiilor cu caracter personal, a datelor confidenţiale sau a infrastructurilor şi a aplicaţiilor din cloud, portofoliul de cercetare şi dezvoltare va fi strâns legat de viziu­nea europeană a companiei. Dincolo de asta, credem că managementul identităţii va fi un element-cheie în viitor“, a explicat Diana Sipos.

Ea consideră că sectorul IT&C din România este unul de interes strategic şi ar trebui tratat cu prioritate de instituţiile de decizie, iar pentru ca industria de profil să îşi atingă adevăratul potenţial este nevoie în primul rând de un cadru legislativ simplificat şi predictabil, precum şi de măsuri suplimentare de susţinere a sectorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO