Business Hi-Tech

Din 2008 vom avea Yahoo! Messenger si Mail in romaneste

13.12.2007, 19:42 106

Compania americana Yahoo!, una dintre cele mai mari companii de internet, intentioneaza sa lanseze in prima partea a anului viitor versiunea in limba romana a portalului sau de internet, in prima instanta punand accent pe stirile cu caracter sportiv, au declarat pentru ZF surse din piata locala.
In acest sens, Yahoo! a purtat discutii cu privire la semnarea unui parteneriat cu un trust media local pentru livrarea de continut cu caracter sportiv.
In plus, pe langa pagina localizata - yahoo.ro - compania va oferi si versiuni in limba romana a serviciului de posta electronica Yahoo! Mail si a aplicatiei de mesagerie instant Yahoo! Messenger.
Potrivit rotld.ro (Romanian Top Level Domain), administratorul domeniului ".ro", domeniul yahoo.ro este in posesia Yahoo! Inc. cu sediul in Sunnyvale, California. De asemea, domeniul a fost inregistrat in 1996, iar ultima modificare a avut loc in luna noiembrie a acestui an.
In prezent, spatiul publicitar al Yahoo! din Romania este vandut in exclusivitate de regia de publicitate MediaCafe. Contactati de ZF, acestia au refuzat sa ofere detalii cu privire la planurile de extindere ale Yahoo! in Romania, precizand ca pozitia Yahoo! cu privire la piata romaneasca va fi anuntata la inceputul lunii ianurie 2008.
Intr-un interviu acordat ZF in luna aprilie a acestui an, reprezentantii MediaCafe au precizat ca nu este exclus ca Yahoo! sa lanseze in viitorul apropiat o versiune pentru Romania (yahoo.ro).
De asemenea, reprezentanti ai Yahoo! s-au intalnit la inceputul lunii noiembrie cu oficiali din Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor (MCTI) pentru a discuta eventuala deschidere a unui centru de cercetare si dezvoltare software in Romania. "Am avut o intalnire cu reprezentantii Yahoo!, care s-au aratat interesati de evolutia si tendintele pietei IT din Romania si de dimensiunea fortei de munca in specializarile automatica, informatica si calculatoare. Cred ca posibila intrare in Romania a Yahoo! nu va fi una punctuala, ci una de dimensiuni mai mari, pentru ca vor sa deschida in aceasta regiune a Europei un centru de cercetare si dezvoltare software", a declarat Zoltan Somodi, secretar de stat in MCTI, citat de Mediafax.
Potrivit Alexa.com, portalul Yahoo.com este cea mai vizitata pagina de internet de catre internautii romani, fiind urmata de Google.ro, versiunea in limba romana a celui mai mare portal de cautare din lume, si de hi5.com - reteaua de socializare detinuta de Yahoo!.
In prezent, compania americana detine in Romania aproximativ 6 milioane de utilizatori, potrivit datelor MediaCafe. De asemenea, aplicatia de mesagerie instantanee Yahoo! Messenger are circa 4 milioane de utilizatori, in timp ce numarul romanilor care folosesc serviciul de posta electronica Yahoo! Mail se ridica la circa 4 milioane. La acestia se adauga si peste 1,8 milioane de utilizatori ai retetei de socializare Hi5.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO