Directorul adjunct al CERT.RO: Au existat în România atacuri informatice ţintite împotriva unor companii, în unul dintre cazuri s-a cerut o recompensă de 5 mil. euro

19 sep 2017 Autor: Adrian Seceleanu

Mircea Grigoraş, director general adjunct al Centrul naţional de răspuns la incidente de securitate cibernetică din România (CERT-RO)

Mai multe companii din România au fost victime ale unor atacuri informatice ţintite iar în unul dintre cazuri prejudiciul (suma de bani cerută de atacatori - n. red.) a fost de 5 milioane de euro, a declarat Mircea Grigoraş, director general adjunct al Centrul naţional de răspuns la incidente de securitate cibernetică din România (CERT-RO) în cadrul unei conferinţe organizate de compania Microsoft România despre noua legislaţie europeană privind datele personale.

“Au fost companii atacate, sunt 3 atacuri de care ştim, unul cu un prejudiciu de 5 milioane de euro, altul cu un prejudiciu de 200.000 de euro, şi un altul cu un prejudiciu de 30.000 de euro”, a sous Grigoraş.

“Nu pot oferi date despre companii. Când se depune o plângere penală împotriva atacatorului aceasta devine o treabă a investigatorilor.”
Atacurile au avut loc folosindu-se instrumente de acces de la distanţă (“remote acces tools”), iar CERT-RO a pus datele colectate despre atacuri la dispoziţia autorităţilor, a mai spus Grigoraş, adăugând că într-unul dintre dosare s-a realizat o arestare în urmă cu 3 luni de zile.

 
Cuvinte cheie:
atacuri cibernetice
, companii
, CERT-RO
, microsoft romania
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide