Business Hi-Tech

Divizia de business a Orange lansează o soluţie de scanare continuă a vulnerabilităţilor companiilor cu ajutorul inteligenţei artificiale

Divizia de business a Orange lansează o soluţie de...

Autor: Cristina Bellu

20.02.2023, 12:50 698

Orange Business Services, divizia de business a Orange, lansează Threats Exposures Management, o platformă de management al vulnerabilităţilor care utilizează inteligenţa artificială (AI) pentru a scana, evalua şi raporta riscurile de securitate ale companiilor ori ale instituţiilor publice care îşi desfăşoară activitatea şi în mediul online.

Vulnerabilităţile pot fi descoperite în website-uri, aplicaţii web sau în alte resurse cu adrese IP publice proprii.

“Securitatea cibernetică este un domeniu critic în funcţionarea sănătoasă a unei companii. La fel ca în medicină, prevenţia este preferabilă „medicaţiei” ori intervenţiilor post factum în cazul unui atac”, explică Florin Popa, Director Business to Business Orange România.

Datorită tehnologiei AI, utilizată în unul dintre modulele sale, Threats Exposures Management analizează cantităţi semnificative de date pentru a identifica tendinţe şi modele în comportamentul atacurilor şi vulnerabilităţilor, dar şi pentru a releva istoricul de exploatare, potenţialul de risc şi impactul asupra afacerii. Cu aceste informaţii, soluţia furnizează evaluări şi recomandări precise pentru managementul vulnerabilităţilor, ajutând organizaţia să prioritizeze şi să abordeze cele mai critice probleme de securitate.

Threats Exposures Management este un produs dezvoltat în România de către o echipă de profesionişti în infosecurity, fiind administrat şi integrat în infrastructura Orange Business Services.

Soluţia ajută la protejarea datelor companiei, la luarea imediată a măsurilor de securitate şi prioritizarea rezolvării acestora, fiind accesibilă prin intermediul unei platforme web.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO