Business Hi-Tech

EasyJet se lupta cu Orange pentru un loc pe piata telefoniei mobile

16.08.2004, 00:00 18

Fondatorul companiei EasyJet ar putea fi dat in judecata de operatorul de telefonie mobila Orange, pe fondul eforturilor celor de la EasyJet de a-si lansa propriul serviciu de telefonie mobila cu tarife reduse, informeaza BBC News.
Stelios Haji-Ioannou a declarat ca Orange l-a avertizat ca il va impiedica sa foloseasca culoarea portocalie in construirea identitatii noului brand de telefonie mobila, denumit EasyMobile.
Un purtator de cuvant al Orange a declarat ca noul serviciu al celor de la EasyJet ar putea ?sa creeze confuzie" in randul clientilor acestei companii. ?Vom face tot ceea ce este necesar pentru a apara interesele clientilor nostri", a declarat acesta.
Insa inca de la aparitia companiei EasyJet culoarea portocalie a fost folosita pentru toate marcile acesteia, incepand cu divizia cea mai cunoscuta, de linie aeriana, si continuand cu serviciile de inchiriere de masini sau acelea de cafe-Internet.
Haji-Ioannou, fondatorul EasyJet, a declarat ca este pregatit sa mearga la tribunal pentru a isi apara interesele. ?Sunt destul de incantat sa ii aduc in fata tribunalului", a declarat el. ?Nu cred ca au vreo sansa sa castige".
Saptamana trecuta, EasyJet anuntase ca a ajuns la o intelegere cu grupul de telecomunicatii danez TDC, care s-ar putea solda cu lansarea serviciului de telefonie mobile EasyMobile in luna decembrie a acestui an. Daca va avea succes, serviciul va fi lansat curand in alte 11 tari europene, printre care Germania, Spania, Italia si Franta.
EasyMobile nu va oferi spre vanzare telefoane mobile, ci numai carduri SIM. EasyJet intentioneaza sa foloseasca pentru promovarea serviciului modalitatile cele mai ieftine, pentru a mentine tarife scazute.
?Vom vinde doar carduri SIM preplatite, ieftine, iar magazinele noastre se vor afla pe Internet", a spus fondatorul EasyJet, Haji-Ioannou.
mihai.musatoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24