Business Hi-Tech

EBS spune ca cererea de la BMW si Daimler s-a prabusit

06.07.2009, 21:18 16

EBS Romania, furnizor de solutii software integrate de gestiune ERP (Enterprise Resource Planning), a obtinut in primul semestru un profit de peste 2 mil. euro si estimeaza ca va incheia anul 2009 cu o cifra de afaceri de peste 6 mil. euro, in crestere cu 10% fata de anul trecut. La finele anului 2008 conducerea estima pentru anul in curs o cifra de afaceri de aproximativ 8 mil. euro, insa datorita crizei financiare din domeniul IT si-a revizuit in scadere estimarile.

„Cu toate ca pe piata externa am resimtit socul crizei economice din partea unor clienti precum BMW sau Daimler, am reusit sa crestem vanzarile datorita altor clienti, care nu sunt din industria auto. Spre exemplu am demarat dezvoltarea unei aplicatii software de management al gradinitelor, un fel de mini ERP pentru astfel de organizatii", a declarat pentru ZF Transilvania Daniel Metz, directorul general al EBS Romania.
Potrivit reprezentantilor companiei clujene piata externa de IT a inceput sa scada inca de la inceputul anului, fiind influentata de un declin atat al economiei locale, dar si al economiei globale, numarul proiectelor noi care apar fiind foarte mic.
„Ritmul de dezvoltare al afacerilor EBS va incetini in acest an in comparatie cu anul 2008. Probabil ca este si mai bine sa se intample acest lucru, fiindca o faza de consolidare era mai mult decat necesara dupa cresterile mari inregistrate in anii trecuti. Ne vom orienta in 2009 spre eficientizarea activitatii interne, dar si spre pregatirea unor elemente noi de business post-criza. In acest an conteaza mai mult conservarea lichiditatilor si a competentelor de business si mai putin cresterea, cel putin asa vedem noi lucrurile", a afirmat Daniel Metz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO