Business Hi-Tech

Epson: Piaţa echipamentelor cu jet de cerneală a ajuns la 2,43 mil. euro în primul trimestru

Epson: Piaţa echipamentelor cu jet de cerneală a ajuns...

Autor: Cristina Bellu

18.05.2017, 12:13 61

Vânzările de imprimante şi multifuncţionale cu jet de cerneală au totalizat 25.350 de unităţi în perioada ianuarie-martie 2017, cu o valoare de 2,43 milioane de euro. Pe segmentul business, în primele trei luni ale anului s-au vândut 1.584 de echipamente cu jet de cerneală, în valoare de 0,52 milioane de euro.

Epson, unul dintre cei mai mari producători de echipamente de imprimare din lume, şi-a păstrat poziţia de lider pe piaţa locală înregistrând o cotă de piaţă de 40,7% din punct de vedere valoric, conform datelor furnizate de compania de cercetare a pieţei IDC (International Data Corporation - IDC Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker).

Compania a obţinut cele mai mari vânzări şi pe segmentul echipamentelor cu jet de cerneală destinate mediului business unde a generat 52% din valoarea pieţei.

“Segmentul inkjet este unul cu mare potenţial de creştere pentru Epson, având în vedere costul redus de exploatare. În a doua jumătate a anului trecut am lansat game noi şi vom aduce serii noi şi anul acesta, astfel încât să menţinem trendul de creştere pe acest segment şi pe parcursul acestui an”, a declarat Simona Decuseară, Sales & Marketing Manager Epson România şi Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO