Business Hi-Tech

Facebook va anunţa rezultatele financiare pentru T2 pe 26 iulie

Facebook va anunţa rezultatele financiare pentru T2 pe 26 iulie

Autor: Claudiu Ilioiu

02.07.2012, 00:00 191

Facebook va raporta rezultatele financiare pentru al doilea trimestru pe 26 iulie, conform unui anunţ al companiei. Acesta va fi primul raport trimestrial al Facebook de la oferta publică iniţială din mai. Acţiunile celei mai mari reţele de socializare din lume rămân în continuare sub preţul iniţial de 38 de dolari după ce au închis vineri la un preţ de 31,095 dolari.

Potrivit estimărilor analiştilor, Facebook ar putea genera un profit de 12 cenţi pe acţiune la venituri de 1,15 miliarde dolari. Compania a precizat în luna mai că nu reuşeşte să monetizeze eficient creşterea numărului de utilizatori prin vânzarea de advertising, deoarece tot mai multe persoane accesează site-ul de pe smartphone-uri, segment dificil de abordat, pe care compania nu are încă o strategie clară.

În încercarea de a atrage advertiseri, Facebook a lansat un sistem de flexibilizare a "mesajelor sponsorizate", care pot fi introduse pe News Feed-ul unui utilizator perceput ca fiind interesat de o marcă sau o categorie de produse. Astfel de mesaje pot fi afişate şi pe mobil. Facebook şi Morgan Stanley, principalul aranjor al ofertei publice iniţiale, sunt criticate dur de investitori pentru modul în care au pregătit operaţiunea şi pentru preţul prea ridicat impus la listare. Facebook a reuşit pe 17 mai cea mai mare ofertă publică iniţială derulată vreodată în industria IT, care a atras 16 miliarde de dolari, compania fiind listată cu o capitalizare de 104,2 miliarde dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO