Business Hi-Tech

Facebook va face câteva mii de angajări la New York

Facebook va face câteva mii de angajări la New York

Foto AFP

Autor: Adrian Seceleanu

05.12.2011, 00:00 326

Facebook - cea mai mare reţea socială din lume, care are aproape patru milioane de utilizatori şi în România şi care se pregăteşte pentru o listare la bursă în 2012 - va deschide un birou în New York şi va face câteva mii de angajări în special în zona tehnică, scrie Bloomberg.

Reţeaua Facebook, care are în prezent 3.000 de angajaţi şi peste 800 de milioane de utilizatori, vrea să rămână astfel competitivă în lupta cu alţi giganţi hi tech precum Google sau Apple pentru cei mai talentaţi ingineri din lume. Ca parte a acestui efort, Mark Zuckerberg - fondator şi CEO al Facebook - a vizitat Universitatea Harvard şi Institutul pentru Tehnologie din Massachusetts.

Facebook ia în calcul posibilitatea de a obţine 10 miliarde de dolari din listarea la bursă, operaţiune care ar urma să evalueze compania la mai mult de 100 de miliarde de dolari. În acest an veniturile Facebook sunt estimate la 4,24 mld. dolari, de peste două ori mai mari decât cele de 2 mld. dolari din 2010, potrivit companiei de analiză Emarketer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO