Business Hi-Tech

Fallacher, Orange: Dacă Nokia a decis să închidă fabrica din Cluj înseamnă că nu avea altă opţiune

Fallacher, Orange: Dacă Nokia a decis să închidă fabrica din Cluj înseamnă că nu avea altă opţiune

Jean-François Fallacher, CEO al Orange: Reţeaua Orange din Transilvania a trecut la conexiuni 3G cu viteze de până la 14,4 Mbps. Ca urmare a unor investiţii, până la finele lunii noiembrie vom trece la următorul nivel de acoperire broadband şi vom oferi viteze de până la 21,6 Mbps în opt localităţi din Transilvania.

Autor: Laurentiu Cotu

19.10.2011, 00:05 751

Jean-François Fallacher, CEO al Orange România, a declarat ieri în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Cluj, în care compania a anunţat cele mai recente investiţii din zona Transilvaniei, că închiderea fabricii Nokia de la Cluj afectează şi activitatea Orange de pe piaţa locală.

"Închiderea fabricii Nokia ne afectează şi pe noi, era clientul nostru. Dacă au luat această decizie, înseamnă însă că nu aveau o altă opţiune", a declarat la Cluj Jean-François Fallacher, fără a intra însă în alte detalii.

Orange, numărul unu pe piaţa locală de comunicaţii mobile, a anunţat că până la finele lunii noiembrie va mări viteza de acces la net prin reţele 3G la 21,6 Mbps, în 8 oraşe din Transilvania. În prezent reţeaua Orange din Transilvania oferă viteză de acces la net prin reţele 3G de până la 14,4 Mbps.

"Reţeaua Orange din Transilvania a trecut la conexiuni 3G cu viteze de până la 14,4 Mbps. Ca urmare a unor investiţii, până la finele lunii noiembrie vom trece la următorul nivel de acoperire broadband şi vom oferi viteze de până la 21,6 Mbps în opt localităţi din Transilvania", a mai spus Fallacher.

Potrivit reprezentanţilor companiei Orange, cele 8 oraşe din Transilvania care avea începând de luna viitoare net 3G de până la 21,6 Mbps sunt Arad, Baia-Mare, Braşov, Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare, Sibiu şi Târgu-Mureş. Totodată, la începutul acestei luni Orange a lansat la Bucureşti, în premieră pentru România, servicii de net mobil 3G cu o viteză de descărcare a datelor de 43,2 Mbps.

Conducerea companiei a mai spus că Orange deţine în Transilvania o cotă de circa 70% din piaţă, iar în prezent 92% din populaţia acestei regiuni are acces la conexiuni 3G de până la 14,4 Mbps, aceasta fiind totodată cea mai mare viteză de internet mobil disponibilă în zonele rurale din ţară. Orange intenţionează ca până la mijlocul anului vi­itor internetul cu viteze de până la 14,4 Mbps prin reţeaua 3G a companiei să acopere 98% din populaţia ţării. În judeţul Cluj, 99,5% din populaţie beneficiază de internet 3G cu viteze de până la 14,4 Mbps. Clienţii Orange din aceste zone au acces mobil la internet pentru calculator folosind abonamentele Colibri, al căror tarif este de 8 euro/lună sau Colibri Mix, de la 14 euro/lună pentru smartphone, tabletă sau leptop.

Ca parte a unui plan de investiţii cu un buget de 110 mil. euro în 2011 şi de 500-600 mil. euro până în anul 2015, Orange a investit şi în extinderea acoperirii şi mărirea vitezei de acces la internet în mai multe regiuni din ţară.

După Transilvania, următoarea regiune în care se va lucra la reţea va fi Moldova. Orange avea la finalul primului semestru din acest an 10,1 milioane de clienţi şi venituri de 457 de milioane de euro.

Când vine iPhone 4S?

Orange speră să lanseze noul telefon iPhone 4S în România înainte de sfârşitul acestui an, în prezent având loc negocieri intense cu compania Apple. Jean-Francois Fallacher a afirmat că speră să poată oferi mai multe informaţii despre lansare în cursul lunii noiembrie.

"Aş vrea să vă ofer o dată precisă despre lansarea iPhone 4S în România. Există discuţii, avem o negociere intensă cu Apple pentru a oferi iPhone 4S în România. Sper ca în luna noiembrie să avem mai multe informaţii. Apple decide lansarea iPhone 4S în fiecare ţară. Suntem în discuţii cu Apple pentru a grăbi această decizie. Să sperăm că vom putea lansa noul telefon în România înainte de sfârşitul anului."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO