Business Hi-Tech

Fluxy, platformă de lecţii online, vrea să acopere şi segmentul elevilor de liceu până la finalul anului în curs. Fluxy a fost lansată în toamna lui 2021 şi are peste 3.000 de utilizatori

George Hâncu, CEO şi fondator al Fluxy

George Hâncu, CEO şi fondator al Fluxy

Autor: Alexandra Cepăreanu

31.03.2022, 12:26 294

Platforma Fluxy, care foloseşte inteligenţă artificială pentru a face procesul de învăţare mai uşor şi mai eficient pentru elevii din ciclul gimnazial, vrea să integreze conţinut şi pentru elevii de liceu în cadrul platformei, până la finalul anului în curs, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei. Platforma lansată în septembrie 2021 înregistrează în prezent peste 3.000 de utilizatori.

„Povestea Fluxy a început în vara lui 2020. (...) Pandemia a accentuat problemele sistemului de învăţământ din România, iar rezultatele se văd deja: foarte mulţi elevi deconectaţi şi dezinteresaţi, părinţi care caută soluţii alternative pentru suplimentarea educaţiei din şcoală şi sute de mii de profesori care nu ştiu cum să interacţioneze cu elevii nativi digital. (...) Cum aveam deja o echipă specializată pe proiecte educaţionale, cu care am lucrat la platforma ClickEdu, şi ne cunoaştem de ani buni, am schiţat în linii mari proiectul, am împărţit responsabilităţile şi am trecut la treabă. De la idee până la lansare a trecut mai bine de un an”, a spus George Hâncu, CEO şi fondator al Fluxy.

Fluxy este o soluţie educaţională digitală care îşi propune să rezolve problema lacunelor din educaţia elevilor, servind drept un partener de învăţare personalizată pentru fiecare copil şi ajutând părinţii şi profesorii să se implice în procesul educaţional. Dezvoltarea Fluxy a necesitat investiţii de peste 300.000 de euro până în prezent,  iar investiţia estimată pentru consolidarea aplicaţiei pe piaţa din România depăşeşte un milion de euro.

„Platforma introduce un sistem revoluţionar de navigare în flux, care permite oricărui elev să înveţe în propriul ritm, fără stres şi grabă. Lecţiile, corelate cu programa şcolară a fiecărui an de studiu, sunt împărţite în paşi mici şi uşor de învăţat, respectând principiile actuale de microlearning, aşa cum le definesc ultimele studii în domeniu, la nivel european. Totodată, Fluxy oferă profesorilor colaboratori posibilitatea de a obţine venituri suplimentare construind şi publicând, direct către device-urile mobile ale elevilor, lecţii de 15-20 minute.”

Echipa din cadrul companiei este formată din şase oameni, specialişti în IT, software development, UX&UI, educaţie digitală şi fonduri europene, plus peste 300 de profesori colaboratori. În prezent, Fluxy atrage lunar în medie 300-400 de noi utilizatori.

„Paşii sunt legaţi de sistem între ei în funcţie de gradul de relevanţă pentru pasul actual, ajutând elevul să aprofundeze cunoştinţele sau să se testeze răspunzând la întrebări, dacă vrea. El poate completa lecţii în modul liniar, pentru a obţine un scor, iar atunci când are neclarităţi la un pas sau doreşte să afle mai multe, poate intra într-un flux de paşi similari, întorcându-se la lecţii când consideră că a înţeles ce trebuie. Deşi au fost şi mici sincope, am fost primiţi cu entuziasm de către toţi actorii implicaţi în educaţia secundară”, a mai spus George Hâncu.

În perioada următoare, obiectivul fondatorului Fluxy este de consolidare a poziţiei de piaţa locală, lărgirea orizontului audienţei, dar şi a tipului de clienţi.

„Anul acesta dorim să atragem cât mai mulţi useri. Vrem să aducem Fluxy în şcoli, să livrăm statistici avansate despre elevi, utile atât la nivel individual, cât şi local sau naţional, şi am început deja să lucrăm cu sute de profesori, pe care-i pregătim pentru un viitor digital. Vrem să fim fully AI-enabled până la sfârşitul lui 2022. Sperăm să accesăm şi fonduri EIC Horizon, unde suntem calificaţi deja în a doua etapă şi să lansăm prima rundă alături de SeedBlink, platforma de investiţii în startup-uri tech europene cu cea mai rapidă creştere. Pe viitor, dorim să câştigăm o poziţie dominantă în acest emerging market de mobile EdTech, pentru început în România şi apoi în Europa”, a menţionat George Hâncu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO