Business Hi-Tech

Fondul de investiţii al grupului Erste, proprietarul BCR, îi trimite în Silicon Valley pe românii de la Prime Dash. Start-up-ul, lansat în Oradea, derulează o rundă de finanţare de 8 mil. dolari la Londra

Ioana Rus - preşedinte al board-ului şi Cătălin Rus - chief operating officer al Prime Dash, au reprezentat compania în programul derulat la Praga de Seed Starter.

Ioana Rus - preşedinte al board-ului şi Cătălin Rus - chief operating officer al Prime Dash, au reprezentat compania în programul derulat la Praga de Seed Starter.

Autor: Adrian Seceleanu

20.04.2023, 13:00 101

♦ Prime Dash, care a avut acces la competiţie după ce a trecut prin acceleratorul InnovX-BCR, a majorat valoarea rundei de finanţare la 8 mil. dolari pentru a fructifica oportunităţile de extindere în Orientul Mijlociu şi Africa.

Start-up-ul Prime Dash, fondat în Oradea, care a dezvoltat soluţii de business intelligence pentru IMM-uri, se numără printre cele şapte start-up-uri din regiune selectate de Seed Starter, fondul de inves­tiţii al grupului austriac Erste, proprietarul BCR, pentru a participa la un program special de accelerare, care se derulează in­clusiv în SUA, în Silicon Valley. Prime Dash a avut acces la această competiţie după ce a câştigat o altă etapă derulată în Bucureşti, în cadrul unui eveniment orga­nizat de acceleratorul InnovX-BCR, Seed Starter şi Unicorn Attacks.

„La finalul lunii febru­a­rie Prime Dash, alumni InnovX -BCR, a fost selec­tat să par­ti­cipe în progra­mul de ac­cele­rare Sili­con Valley Ac­cele­rator de­­­rulat la Praga de Seed Star­­ter CS, fon­dul de ven­ture capi­tal al gru­pului Erste. Pre­miul a fost obţinut în ca­drul evenimentu­lui or­ga­­ni­zat la Bucu­reşti de InnovX-BCR, Seed Star­ter şi Unicorn Attacks, eveni­ment de­ru­lat în peri­oada 27-28 februarie şi la care au participat alte patru com­panii,  alumni InnovX- BCR, respectiv Finqware, Jobful, QuickLegal şi Softlead.

În etapa următoare, derulată în peri­oada 27-30 martie la Praga, au fost implicate un total de 14 companii din Cehia, Slovacia şi România, şi au avut loc 4 zile de ateliere practice şi prele­geri conduse de ex­perţi de la Uni­corn Attacks şi USMAC, fina­li­za­te cu un pitch în faţa unui juriu format din 5 men­tori, ex­perţi, in­ves­titori şi antre­pre­nori. În ur­ma acestui pitch s-au calificat în e­ta­pa urmă­toare un număr de 7 compa­nii din cele prezente. Prime Dash este oficial una dintre com­pa­nii­le ca­li­ficate şi singura companie româ­nească ce se va bucura de vizibilitatea şi beneficiile o­fe­rite de cea de a doua parte a programului Sili­con Valley Acceleration“, a explicat pen­tru ZF Ioana Rus, preşedinte al boar­dului Prime Dash. Participarea la progra­mul din SUA vine în contextul în care com­pa­nia se află în plină campanie, derulată la Londra, pentru a atrage o rundă a cărei valoare a fost majo­rată la 8 mil. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO