Business Hi-Tech

Fortech Investments investeşte 500.000 de euro în start-up-ul local medtech Rayscape

Fortech Investments investeşte 500.000 de euro în...

Autor: Ioana Nita

08.03.2024, 13:00 287

Fondul de investiţii Fortech Investments va finanţa cu 500.000 de euro start-up-ul local medtech Rayscape (fost Xvision), care a dezvoltat o platformă bazată pe algoritmi de inteligenţă artificială ce ajută medicii radiologi în analiza şi intepretarea imaginilor medicale, potrivit unui anunţ făcut pe platforma de socializare profesională LinkendIN. Anunţul a fost făcut de către Valentin Filip, managing partner în cadrul Fortech Investments, investiţia fiind practic premiul primit de către echipa Rayscape în urma câştigării programului pentru start-up-uri organizat de Rubik Hub.

Start-up-ul Rayscape, înfiinţat în 2018 la Timişoara, a dezvoltat un asistent digital ce foloseşte inteligenţa artificială pentru a ajuta medicii radiologi la interpretarea imaginilor medicale, soluţia fiind folosită de peste 100 de instituţii publice şi private din România, Polonia, Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Printre clienţii Rayscape se numără companii din sectorul privat precum Reţeaua Privată de Sănătate Regina Maria şi Sistemul Medical Medlife, dar şi din sfera publică, precum Spartanska Institute, Kopernik Hospital Lodz din Polonia sau Semmelweis University din Ungaria. Start-up-ul a mai obţinut anterior finanţări de peste 1,5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO