Business Hi-Tech

Fujitsu vrea costuri mai mici

09.09.2003, 00:00 14

Producatorul de electronice Fujitsu a anuntat ca intentioneaza sa isi reduca cheltuielile de productie cu 30% pana in 2006 prin reorganizarea activitatii din Japonia, informeaza La Tribune.
In ciuda masurilor de restructurare luate succesiv in ultimii ani de conducerea companiei, Fujitsu nu a reusit inca sa revina in profit. Tocmai de aceea, responsabilii companiei japoneze au anuntat ca vor demara noi masuri de reducere a cheltuielilor de productie, reorganizand activitatea din fabricile aflate in Japonia. Analistii spun ca probabil mai multe activitati de productie vor fi mutate in zone mai ieftine. Doar 20% din productia Fujitsu este realizata peste hotare, fata de 30% in cazul Sony si Toshiba si 60% in cazul Pioneer, conform datelor prezentate de cotidianul japonez Nihon Keizai Shimbun. Fuji vrea acum sa se concentreze asupra capacitatilor de productie din China si Taiwan, unde cheltuilelile sunt mai reduse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24