Business Hi-Tech

Genesys Systems raporteaza afaceri de 6,5 milioane de euro in primul semestru

Genesys Systems raporteaza afaceri de 6,5 milioane de euro in primul semestru

Sorin Baltag, CEO al grupului Genesys: "Pentru a doua jumatate a anului ne asteptam la un rulaj cu cel putin 10% peste nivelul inregistrat in primul semestru al anului".

12.08.2008, 14:10 45

"Marja profitului a fost de 5%, iar pentru intreg anul 2008 estimam o crestere de 25% a volumului afacerilor comparativ cu nivelul de 11,5 mil. euro de anul trecut", a declarat pentru ZF Sorin Baltag, directorul executiv al grupului Genesys.
"Pentru a doua jumatate a anului ne asteptam la un rulaj cu cel putin 10% peste nivelul inregistrat in primul semestru al anului", a adaugat Baltag.
Genesys Systems a generat anul trecut circa 45% din afacerile grupului Genesys, care anticipeaza atingerea unui volum al afacerilor de peste 50 mil. dolari (34,7 mil. euro) anul acesta.
Partea de distributie acopera restul afacerilor. Din 2006, grupul Genesys curpinde firmele Genesys Distributie Romania, care anticipeaza atingerea unui rulaj de 21-24 mil. euro in 2008, fata de 15 mil. euro cu un an in urma, si Genesys Distribution Bulgaria, ale carei afaceri au totalizat aproximativ 1 mil. euro in 2007.
Referitor la piata locala de software si servicii, reprezentantii Genesys Systems spun ca vom asista la o crestere continua a volumului de afaceri, crestere proportionala cu avansul vanzarilor de hardware. "Acest lucru se datoreaza in special cresterii nivelului investitiilor in urma integrarii Romaniei in Uniunea Europeana. Acest fenomen se resimte inca de la inceputul anului trecut si va continua in 2008", a precizat Sorin Baltag.
In ceea ce priveste cotarea companiei pe piata de capital, oficialul companiei a precizat ca, dupa ce a urmarit indeaproape evolutia burselor din regiune pe parcursul acestui an, a luat hotararea de a amana analiza si decizia finala pentru anul 2009.
"Este posibil ca listarea la Bursa a Genesys Systems sa se realizeze in anul 2010, insa acest lucru va avea loc numai dupa o analiza foarte atenta a evolutiei pietei bursiere", a mai spus Baltag.
Pentru perioada imediat urmatoare, compania si-a propus sa isi consolideze pozitia in randul integratorilor IT&C de pe piata locala, prin incheierea unor parteneriate strategice cu jucatori importanti de pe piata si prin obtinerea certificarilor pe mai multe verticale de afaceri. Oficialii Genesys nu au furnizat mai multe detalii despre acest subiect.
Incepand trimestrul al doilea al acestui an, Genesys Systems a deschis un nou depozit de marfa in parcul logistic A1 Business Park situat la intrarea pe autostrada Bucuresti-Pitesti. "Am luat decizia de a muta depozitul pentru a ne creste eficienta in activitatile de livrare a marfii catre clientii nostri", au spus oficialii companiei. Genesys Systems are in prezent 100 de salariati si intentioneaza sa mai angajaze zece persoane pana la sfarsitul acestui an. Genesys Systems a intrat pe piata din Romania ca distribuitor de produse IT&C, iar in ultimii ani si-a extins activitatea spre software si servicii IT, realizand integrari de solutii ERP (planificarea resurselor intreprinderilor) sau CRM (managementul relatiilor cu clientii).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO