Business Hi-Tech

Genpact România, furnizor de servicii de outsourcing, continuă extinderea la nivel naţional şi deschide un centru de inovaţie în AI în Bucureşti. „Disponibilitatea talentelor pe care le putem găsi pe piaţa din România a fost un factor important care a stat la baza deciziei de a deschide acest centru”

Alexandru Stoenescu, Country Leader România, Genpact.

Alexandru Stoenescu, Country Leader România, Genpact.

Autor: Alexandra Cepăreanu

24.05.2024, 14:35 93

Compania de servicii de outsourcing Genpact România continuă extinderea la nivel naţional şi deschide un centru de inovare în domeniul inteligenţei artificiale (AI), au transmis reprezentanţii companiei în cadrul unui eveniment organizat la noua locaţie. Centrul de inovare în AI din Bucureşti se alătură locaţiilor similare inaugurate recent de Genpact în Marea  Britanie şi India, noi centre fiind programate pentru lansare în întreaga lume în următorul an.

„Prin deschiderea acestui centru de inovare în AI creăm o fundaţie solidă pentru a aduce valoare clienţilor noştri cu ajutorul forţei de muncă calificată din România. Practic, disponibilitatea talentelor pe care le putem găsi pe piaţa din România şi modul în care acestea ne pot sprijini în construirea soluţiilor IT a fost un factor important care a stat la baza deciziei de a deschide acest centru“, a spus Alexandru Stoenescu, Country Leader România, Genpact.

Genpact România deţine birouri în Bucureşti, Cluj şi Iaşi (birou pe care l-a deschis la finalul anului 2023) şi înregistrează aproximativ 4.000 de angajaţi la nivel local.

Până la finalul anului în curs, reprezentanţii companiei vizează recrutarea a 1.000 de oameni în domenii precum financiar, risk management, vânzări şi servicii comerciale, suport IT, analiză de date şi alte roluri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24