Business Hi-Tech

Gigantul eMAG face un pas hotărât pe piaţa telefoanelor recondiţionate achiziţionând 43% din start-up-ul Flip.ro, cu ambiţia de a-l ajuta să se extindă în regiune. eMAG a avut nevoie de aproape un an pentru a face prima investiţie. GapMinder, unul dintre primii investitori, a ieşit din acţionariat. Start-up-ul a avut o evoluţie explozivă a businessului

Alin Luca, Alex Burghelia şi George Moroianu (de la stânga la dreapta:), fondatorii Flip.ro. După tranzacţia cu eMAG start-up-ul va ataca piaţa din regiune.

Alin Luca, Alex Burghelia şi George Moroianu (de la stânga la dreapta:), fondatorii Flip.ro. După tranzacţia cu eMAG start-up-ul va ataca piaţa din regiune.

Autor: Adrian Seceleanu

28.10.2021, 00:07 1460

Gigantul eMAG, liderul pieţei locale de retail online – cu o prezenţă semnificativă şi în regiune, va deveni o prezenţă puternică pe un nou segment de piaţă – achiziţia, recondiţionarea şi vânzarea de smartphone-uri, odată cu achiziţia unui pachet de acţiuni şi o infuzie de capital în start-up-ul local Flip.ro.

Start-up-ul, fondat de trei antreprenori, George Moroianu (24 de ani), Alin Luca (27 de ani) şi Alex Burghelia (23 ani), a vândut primul său smartphone în decembrie 2019 şi a avut o evoluţie spectaculoasă, estimând afaceri de 14 mil. euro în acest an, faţă de 2,5 mil. euro în 2020. Compania, care a ajuns la 50 de angajaţi, a câştigat 50.000 de clienţi.

Flip.ro, care s-a lansat – după cum spuneau George Moroianu şi Alin Luca la emisiunea ZF IT Generation în decembrie 2019 - ca o alternativă la procedurile «inconfortabile» de a-ţi vinde telefonul la colţ de stradă prin OLX, ajunge să fie coleg de grup cu site-ul de anunţuri, în condiţiile în care acţionarul majoritar al eMAG, grupul Naspers, este şi proprietarul OLX.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO