Business Hi-Tech

Google lanseaza un serviciu de cautare a filmelor pe mobile

26.11.2009, 23:07 16

Google, detinatorul celui mai popular motor de cautare din lume,a lansat o versiune a serviciului de cautare a filmelor pentrutelefoane mobile inteligente precum iPhone, produs de firma Apple,Palm cu webOS si toate dispozitivele pe care ruleaza sistemul deoperare Android, scrie presa internationala.

Utilizatorii vor putea decide astfel la ce film sa mearga, saula ce cinematograf, mult mai repede, au sustinut oficialiigigantului online. "Utilizatorii pot rasfoi o lista de filme sau olista de cinematografe care se afla in apropierea lor", a declaratNick Fey, membru al diviziei de telefoane mobile a firmei Google.Rezultatele cautarii de filme sunt disponibile in limba engleza pedispozitivele din Statele Unite, Canada, Irlanda, Anglia, Australiasi Noua Zeelanda.

Noile listari de filme prezinta link-uri care permitutilizatorilor sa se uite la reclamele productiilor cinematograficepe telefonul lor. De asemenea, utilizatorii au acces la detaliilelegate de film, precum scorul obtinut si lista de actori, a maispus Fey.

Noul serviciu permite utilizatorilor sa categorizeze lista defilme in functie de genul productiilor. "Uneori, vrei sa vezi unfilm SF sau o comedie romantica, dar nu stii exact ce ruleaza incinematografele de langa tine", a afirmat Dan Stokeley, associateproduct manager al companiei Google. "Cu filtrele de genuri potigasi imediat tipul de film pe care-l cauti", a adaugat el.

De asemenea, persoanele interesate de filmele care ruleaza incel mai apropiat cinematograf pot selecta numele cinematografuluide pe o harta afisata si vor obtine o lista cu toate filmele si orarularii lor. Acest serviciu de localizare pe harta este disponibilpentru telefoanele cu sistemul de operare Android 1.6 sau oversiune mai noua pentru Google Maps Navigation.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24