Business Hi-Tech

Google Shooping Express, noul serviciu Google ameninţă supremaţia Amazon.com

Google Shooping Express, noul serviciu Google ameninţă...

Autor: Andreea Anghel

07.03.2013, 14:59 1056
 

Google testează de aproximativ o lună noul serviciu Google Shooping Express, o soluţie de livrare în aceeaşi zi a produselor comandate online de la anumiţi retaileri care colaborează cu gigantul american. Dezvoltarea Google pe segmentul retailului on-line  ar urma să devină o ameninţare pentru supremaţia Amazon.com, cel mai mare retailer online din lume, relatează Reuters.

Testarea serviciului se desfăşoară în zona oraşului San Francisco, a declarat directorul Google Shooping Express, Tom Fallows.

Google nu a hotârât încă preţurile pentru serviciu. Ia însă în considerare ca modalitate de plată un abonament anual, similar celui disponibil pentru Amazon, care costă 79 de dolari pe an pentru livrări gratuită efectuate în două zile de la preluarea comenzii. Google se gândeşte de asemenea la impunerea unui comision foarte mic la fiecare comandă realizată prin Google Shopping Express.

Lansarea serviciului reprezintă un semnal care sugerează că operatorul celui mai utilizat motor de căutare din lume urmăreşte să îşi extindă  prezenţa pe piaţa de retail.

Luna trecută, Google anunţa că ar putea deschide magazine în Statele Unite până la sfârşitul acestui an pentru a-şi îmbunătăţi profilul în rândul cumpărătorilor pentru produse precum aparatele Google Nexus şi Chromebooks, relatează MarketWatch

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24