Business Hi-Tech

Google testează o soluţie media similară cu cea a Snapchat

Google testează o soluţie media similară cu cea a...

Autor: Ioana Nita

08.08.2017, 00:00 146

Compania Google, parte a gigantului grup american Alphabet, lucrează la dezvoltarea unei tehnologii pe care companiile de media ar putea să o folosească pentru a crea poveşti în imagini (stories), similare celor postate pe platforma Discover a reţelei de socializare Snapchat, potrivit unor surse apropiate situaţiei citate de agenţia Reuters. 

Proiectul Google, numit Stamp, se află abia în primele faze de testare cu agenţiile de media. Marile companii de tehnologie precum Facebook, Google şi Snapchat se întrec în a dezvolta noi soluţii şi instrumente pentru agenţiile de media, sperând ca astfel să aibă mai mult conţinut media – ştiri, divertisment, sport –  pe propriile platforme şi aplicaţii.

Provocarea constă însă în a dezvolta soluţii şi instrumente care să fie mai rapide şi mai uşor de utilizat decât un browser web, şi în acelaşi timp să creeze şi o experienţă interesantă şentru utilizatori.

Secţiunea “Discover“ din cadrul aplicaţiei Snapchat se diferenţiează prin modul prin care integrează clipuri video cu text şi poze, utilizatorii având posibilitatea de a trece la următoarea “poveste“ sau reclamă printr-o singură atingere a ecranului cu degetul.

Google se află în discuţii cu mai mulţi publisheri, inclusiv Vox Media, CNN (parte din grupul Time Warner), Washington Post şi Time. Reprezentanţii Google nu au vrut însă să comenteze subiectul. “Nu avem nimic de anunţat în acest moment, însă abia aşteptăm să putem oferi mai multe detalii în curând.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO