Business Hi-Tech

Google testeaza sistemul de publicitate video

24.01.2007, 19:20 17

Google a anuntat ca va extinde testarea mult-asteptatului sau sistem de publicitate video prin colaborarea cu doua mari case de productie pentru a insera reclame video pe pagini web, scrie presa internationala.
Conform Google, clipurile produse de Sony BMG Music Entertainment si Warner Music Group vor fi distribuite alaturi de continutul publicitar prin intermediul AdSense - sistemul online detinut de Google pentru pozitionarea reclamelor pe Internet. Testele vor fi derulate cu mai multi publisheri de site-uri pe o perioada de teste de patru saptamani.
Testul rulat alaturi de cele doua case de productie are loc dupa ce Google colaborase anterior si cu MTV Networks, detinuta de Viacom, care a furnizat continut video pentru a rula pe anumite site-uri care rulau continutul publicitar prin sistemul AdSense.
In cadrul testului, materialele publicitare vor fi afisate dupa modelul cost raportat la o mie de vizualizari, metoda traditionala de raportare pentru publicitate orientata catre consumatorul larg si opusa modelului "cost-per-click" pe care Google l-a popularizat in cadrul publicitatii pe motorul de cautare.
Google a depus eforturi sustinute in ultimele luni pentru a se extinde dincolo de succesul imens al sistemului de publicitate text (pe motoarele de cautare) in noi formate publicitare, inclusiv video, radio si pentru telefoanele mobile.
Spre exemplu, Warner Music a definit multiple canale video alaturi de subiecte precum "muzica rock". Proprietarul unui site poate selecta un canal video si il poate insera intr-o sectiune a site-ului dedicata rularii reclamelor Google AdSense. Ulterior, vizitatorii pot accesa clipurile suportate din publicitate prin intermediul canalelor video de pe site-urile care ruleaza AdSense.
Totodata, sistemul Google de pozitionare a publicitati distribuie veniturile rezultate, acestea fiind impartite intre proprietarul continutului video, publisherul site-ului si Google. Cota de profit care revine fiecaruia nu a fost dezvaluita de reprezentantii celor trei companii.
Christian Oestlien, product manager la AdSense a declarat pe pagina oficiala de blog a AdSense ca doar un numar limitat de publisheri de site-uri au fost invitati sa participe la proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO