Business Hi-Tech

Google tinteste spre clientii rivalilor: e-mail de 2 GB

05.04.2005, 18:39 15

Compania Google a anuntat ca va dubla capacitatea de stocare oferita utilizatorilor serviciului gratuit de e-mail Gmail la 2 GB (adica 2.048 MB sau echivalentul spatiului de pe 1.400 de dischete), aceasta fiind o strategie evidenta de a castiga clienti de la rivalul Yahoo, scrie Bloomberg News.
De asemenea, Google ia in calcul posibilitatea de a le permite utilizatorilor sa trimita prin e-mail mesaje la orice dimensiuni, fara a mai limita marimea fisierelor atasate. Google a introdus serviciul de e-mail gratuit Gmail in urma cu un an si a ajuns in scurt timp pe locul patru in topul providerilor de e-mail.
Gmail permite cautarea in arhiva de mesaje si afiseaza reclame alese pe baza unor cuvinte cheie care apar in e-mailuri.
La randul sau, Yahoo a anuntat saptamana trecuta ca va mari de patru ori capacitatea de stocare a casutelor postale de pe Internet. Astfel, Yahoo intentioneaza sa ofere 1 GB de spatiu.
"Iata ca Google este din nou cu un pas inainte fata de competitori", a declarat Danny Sullivan, editor al publicatiei de specialitate SearchEngineWatch.com, citat de presa internationala.
"Cu cat ai mai mult spatiu la dispozitie pe Google, cu atat ai mai putine motive sa pleci la concurenta", a adaugat el.
In luna februarie, serviciul de e-mail al Yahoo era cel mai popular, cu 40,5 milioane de vizitatori, conform companiei americane de cercetare a pietei online NetRatings. Pe locul doi era AmericaOnline (AOL), cu 34,6 milioane, urmata de serviciul MSN al Microsoft, cu 28,4 milioane de vizitatori.
"Vrem ca incet-incet sa renuntam la orice limitare cand vine vorba de spatiu in casuta de e-mail", a spus Georges Harik, directorul departamentului de e-mail al Google.
"Am primit deja intrebari de la oameni care vor sa stie ce se intampla atunci cand ajung sa umple spatiul de 1 GB".
Pe de alta parte, un purtator de cuvant al Yahoo a replicat, citat de Bloomberg: "Pentru multi utilizatori de e-mail, orice depaseste 1 GB nu reprezinta altceva decat un numar oarecare".
mihai.musatoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24