Business Hi-Tech

Grupul Bittnet a încheiat primul semestru cu venituri consolidate de 70 de milioane de lei, în creştere cu 45%, şi pierderi de 557.529 lei. ”Cea mai mare parte a veniturilor şi aproape întregul profit se realizează în ultimul trimestru al anului, primul semestru fiind întotdeauna cel slab”

Grupul Bittnet a încheiat primul semestru cu venituri...

Autor: Roxana Rosu

29.08.2022, 09:29 197

Bittnet (BNET), grup de companii IT listat la BVB, raportează venituri consolidate de 70 de milioane de lei în primele şase luni ale anului, o creştere cu 45% faţă de aceeaşi perioadă din 2021, dar a trecut pe pierderi, cu un rezultat negativ de 557.529 lei, faţă de un profit net de 1,5 milioane lei în S1 2021, potrivit raportului financiar.

Profitul operaţional înregistrat în S1 2022 este mai mult decât triplu, de 3,6 milioane de lei, faţă de 1 milion de lei în S1 2021.

Din punct de vedere istoric, după cum a fost confirmat deja la nivelul rezultatelor noastre, precum şi la nivelul altor emitenţi din sectorul IT listaţi la bursă, cea mai mare parte a veniturilor şi aproape întregul profit se realizează în ultimul trimestru al anului, primul semestru fiind întotdeauna cel slab. În acest context, performanţa noastră din primele şase luni ale anului este una excelentă, realizând deja la nivel consolidat 44% din venituri faţă de 31% în 2021 şi alţi ani anteriori. Situaţia noastră financiară solidă ne poziţionează extrem de bine pentru a continua atât modificările proceselor interne de generare a vânzărilor şi de livrare, dar şi extinderea prin tranzacţii de tip M&A. Credem că genul acesta de tranzacţii trebuie să reprezinte în continuare o prioritate în vederea creşterii amprentei grupului, în special ţinând cont de succesul proiectelor anterioare de M&A,” a declarat Mihai Logofătu, CEO şi cofondator Bittnet Group.

Divizia de Tehnologie, reprezentată de Dendrio, Optimizor (fosta IT Prepared), Elian, Nenos, Nonlinear, FORT (nouă entitate, formată din GRX şi ISEC), raportează venituri de 58,6 milioane de lei, o creştere cu 38%, pe fondul unei creşteri accelerate în cel de-al doilea trimestru a solicitărilor de servicii în domeniul securităţii cibernetice, al serviciilor de management IT şi în domeniul aplicaţiilor de afaceri. Acest lucru a condus la creşterea cu 178% a profitului operaţional, până la valoarea de 4,1 milioane de lei.

Divizia de Educaţie, care include Bittnet Training, Equatorial, Computer Learning Center (CLC) şi The eLearning Company, a înregistrat venituri de 11,4 milioane de lei, o creştere cu 97% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Această divizie a realizat vânzări de 7,2 milioane de lei, o creştere cu 179% comparativ cu perioada similară din 2021. În primul semestru din 2022, divizia a livrat împreună cu Microsoft România cursuri de cloud şi securitate cibernetică pentru peste 600 de participanţi din diferite agenţii guvernamentale şi ministere.

„Suntem un grup de companii ce oferă o gamă din ce în ce mai largă de servicii IT&C clienţilor, atât în manieră clasică (project based), în mod recurent, precum şi în paradigma de „managed services”. Unul dintre pilonii strategici de dezvoltare afirmat încă de la listarea pe piaţa AeRO în 2015, a fost dezvoltarea continuă a portofoliului de produse şi servicii oferite. În ceea ce priveşte rezultatele din primul semestru din 2022, dacă analizăm în perspectivă anualizată, ultimele 12 luni, veniturile consolidate depăşesc valoarea de 134 milioane lei, comparativ cu 100 milioane de lei în perioada anterioară, marja brută înregistrează o creştere de peste 11 milioane lei, până la 31,7 milioane de lei, iar profitul operaţional este de peste trei ori mai mare, înregistrând valoarea de 9,9 milioane de lei. Cu alte cuvinte, ţinta de profit pentru anul acesta poate fi obţinută dacă a doua jumătate a anului curent înregistrează doar o evoluţie similară cu anul trecut, fără să mai existe în S2 2022 creşterea înregistrată în prima parte a anului,” a declarat Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group.

În primele şase luni ale anului, Bittnet Group a finalizat negocierile privind investiţiile în TopTech şi 2Net Computer. Cele două companii s-au alăturat Dendrio în segmentul de Cloud & Infrastructure, odată cu obţinerea autorizării din partea Consiliului Concurenţei în această lună. Rezultatele financiare consolidate aferente celor două companii se vor observa începând cu T4 2022, iar pe termen mediu şi lung, Bittnet Group estimează că acestea vor genera venituri de minimum 80 de milioane de lei pe an.

 Bittnet a fost fondată în 2007 la Bucureşti, de către fraţii Mihai şi Cristian Logofătu, ca o companie de training şi soluţii IT în România şi în străinătate. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO