Business Hi-Tech

Grupul de retail si distributie IT&C al lui Marius Ghenea a facut afaceri de 18 mil. euro anul trecut

Grupul de retail si distributie IT&C al lui Marius Ghenea a facut afaceri de 18 mil. euro anul trecut
13.04.2010, 17:39 91

Grupul FiT Distribution, cu activitati de distributie IT sicomert online, a inregistrat anul trecut o crestere a afacerilor cu35%, la peste 75 milioane lei (18 mil. euro), ca urmare aachizitiilor efectuate in 2009, atingand obiectivul propus, adeclarat pentru Mediafax presedintele companiei, Marius Ghenea.

"Cresterile au fost asigurate, in principal, prin achizitiileefectuate in cursul anului, respectiv ShopIT.ro si PCGarage.ro, simai putin prin crestere organica sau prin noi dezvoltari online,cum a fost cazul TOYfun.ro", a spus Ghenea.

El a adaugat ca, in continuare, este interesat de oportunitatipentru extinderea activitatii grupului.

Pentru anul in curs, cand evolutia economiei Romaniei este greude anticipat, grupul a stabilit doua scenarii pentru evolutiaafacerilor, a adaugat Ghenea.

"2010 este un an in care impredictibilitatea economica ramanedestul de mare. Trecem in continuare, atat in ansamblul economiei,cat si pe segmentul nostru, printr-o perioada de criza prelungita,asa ca nu putem oferi date despre obiectivele noastre. Putem spune,insa, ca lucram si in acest an pe doua scenarii, astfel incat saputem sa ramanem flexibili fata de contextul economic general", aaratat presedintele grupului.

La nivelul primelor trei luni din acest an, afacerile grupuluiau fost similare cu cele din 2009. Vanzarile online ale grupului auajuns la peste 80% din totalul activitatii.

Pentru 2010, Ghenea apreciaza ca, in Romania, comertul online vainregistra o crestere cu 25-30%, la 350 milioane de euro.

FiT Distribution detine, pe segmentul IT, magazinele onlinePCfun.ro, ElectroFun.ro, 24PC.ro si shopIT.ro, precum si site-urilewww.floridelux.ro si site-ul sezonier www.brazidecraciun.ro,detinute de compania Gravity Design, la care a preluat participatiimajoritare la sfarsitul anului trecut. In perioada urmatoarecompania va lansa magazinul fashionup.ro, care va comercializaarticole si accesorii de imbracaminte.

In prezent, grupul, controlat de Marius Ghenea, are un total de75 angajati si nu face nici angajari, nici disponibilizari, inaceasta perioada.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24