Business Hi-Tech

Grupul Scop vede un avans de 30% al vanzarilor de computere

Grupul Scop vede un avans de 30% al vanzarilor de computere

Horia Chitu, directorul executiv al Scop Computers: Pentru 2008, avem resursele necesare pentru dezvoltarea activitatii. Insa, la un moment dat vom ajunge in situatia in care se va pune problema listarii.

08.02.2008, 17:38 170

Grupul IT&C Scop isi propune atingerea unei cifre de afaceri de circa 130 mil. euro anul acesta, dupa ce anul trecut a inregistrat un avans de 35% al businessului, la aproximativ 100 mil. euro.
"In 2007 grupul a depasit cu circa 9 mil. euro estimarea initiala de 90 mil. euro", a declarat Horia Chitu, directorul executiv al Scop Computers ? principala companie din grup.
Grupul Scop este format din trei companii distincte - Scop Computers (specializata pe distributie IT), Chara Software (axata pe solutii software pentru mediul de afaceri) si Docentris (distribuitor de solutii de procesare si management al documentelor).
Chitu nu a oferit informatii cu privire la nivelul profitului inregistrat de grup, insa a precizat ca se asteapta ca acesta sa se situeze putin sub cresterea de 30% pe care a inregistrat-o cifra de afaceri.
Businessul Scop Computers a crescut anul trecut cu 35%, la peste 90 mil. euro (respectiv 90% din afacerile grupului), pe fondu avansului vanzarilor de laptop-uri, echipamente de retelistica si produse multimedia (foto/video).
"Cresterea noastra a fost peste nivelul pietei si pentru anul curs ne propunem mentinerea acestui procent", a adaugat Chitu.
Numarul de laptopuri vandute de companie a crescut cu 75% anul trecut, compania detinand in prezent o cota de piata de 30%, comparativ cu nivelul de 25% raportat in primul semestru al anului 2007.
"In prezent, vanzarile de PC-uri acopera aproximativ doua treimi din afacerile Scop Computers, cel mai bine vandute brand-uri fiind Toshiba si HP", a declarat Chitu.
Vanzarile de imprimante, copiatoare si multifunctionale au inregistrat un avans de 25%, asemenea vanzarilor de videoproiectoare.
Conform lui Chitu, un alt segment ce a crescut puternic este cel al produselor de retea si securitate, care a inregistrat un avans de 50% al vanzarilor anul trecut. Afacerile Docentris au crescut anul trecut cu 25%, la 7 mil. euro.
"In 2008 ne asteptam la un avans de 30% al cifrei de afaceri, la peste 9 mil. euro, cu o evolutie importanta in segmentul echipamentelor color de birotica si al serviciilor", a declarat directorul de maketing si vanzari al companiei, Radu Ionescu.
Chara Software a raportat pentru 2007 o cifra de afaceri de circa 300.000 de euro, dintre care 40% au fost generati pe segmentul de servicii. Marian Hanganu, directorul executiv al companiei, a precizat ca firma a adaugat zece clienti noi portofoliului existent, clienti printre care se numara si compania IT Net Consulting.
Chara Software, care vizeaza companii a caror cifra de afaceri depaseste trei milioane de euro, comercializeaza propria solutie ERP Syntesio si distribuie produsele Microsoft Dynamics NAV (ERP) si CRM. De altfel, cresterea vanzarilor de produse Microsoft in cadrul grupului Scop a fost de 40%.
Grupul Scop, infiintat in 1995, este detinut de catre Alexandru Visan (80%) si Dragos Stan (20%), oamenii de afaceri care au vandut cate 70% din actiunile companiilor locale Fiba Software si Net Consulting grupului polonez IT Asseco, prin tranzactii cu o valoare cumulata de peste 15,6 mil. euro.
Horia Chitu a precizat ca grupul nu ia in calcul anul acesta posibilitatea listarii la bursa sau a extinderii activitatii in afara Romaniei.
"Pentru 2008, avem resursele necesare pentru dezvoltarea activitatii. Insa, la un moment dat, vom ajunge in situatia in care se va pune problema listarii", a spus Chitu. El a adaugat ca Scop nu intentioneaza sa realizeze achizitii sau sa vanda vreo companie din grup.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO