Business Hi-Tech

Hackerul Mitnick, calcat de hackeri

13.02.2003, 00:00 14

Pagina de web a noii companii "de securitate pe Internet" la care lucreaza Kevin Mitnick, unul din cel mai celebri hackeri din Statele Unite, a fost sparta de un grup de pirati ai Internetului, releva CNN. El a declarat ca considera acest atac "amuzant" si ca nu are de gand sa se adreseze autoritatilor. Mitnick a mai precizat ca atacul electronic de la sfarsitul saptamanii trecut este al doilea reusit in ultima vreme, de cand a anuntat ca va lucra pentru Defensive Thinking Ic. din Los Angeles.
Primul care a reusit sa sparga siteul lui Mitnick, un hacker autointitulat BugBear, nu a facut altceva decat sa adauge o pagina de web cu mesajul "Bine ai revenit in libertate, Kevin Mitnick", adaugand de asemenea ca a fost foarte usor si chiar distractiv sa sparga siteul. Cel de-al doilea atac, ce a avut loc duminica, a fost lansat de un hacker din Texas, care i-a cerut lui Mitnick sa il angajeze la firma, pe post de consultant. Mitnick a recunoscut ca niciun hacker nu i-a facut probleme serioase si ca unul dintre ei chiar i-a scris spunandu-i ca nu i-a sters toate datele "din respect pentru el".
Kevin Mitnick a spus de asemenea ca nu va sesiza autoritatile din cauza ca aceste atacuri nu i-au produs vreun prejudiciu, compania sa oferind "informatii si expertiza pentru contracararea infractiunilor online". "Toti acesti hackeri care ataca siteul meu isi inchipuie ca vor castiga respect", a spus Mitnick. Expertii in securitate recunosc ca, in general, serverul de web nu este in legatura cu datele sensibile pe care le detin companiile, care sunt stocate pe computere mult mai bine protejate. Insa majoritatea specialistilor spun ca un atac reusit este jenant pentru o companie care se prezinta ca fiind specializata in securitate.
Faimosul hacker a relevat ca hackerii care au atacat pagina de internet a companiei sale au exploatat o hiba din sistemul de operare Microsoft pe care il foloseste serverul sau. Cel care se ocupa cu intretinerea paginii nu descarcase din paginile Microsoft pachetele suplimentare care reparau aceste erori.
Kevin Mitnick - o legenda vie a piratilor cibernetici - a fost condamnat la 5 ani de inchisoare si nu a avut voie sa atinga computerul inca 3 ani, dupa ce a fost gasit vinovat sub acuzatia ca ar fi spart siteuri guverrnamentale si ale marilor companii, furand software si informatii in valoare de milioane de dolari. Cei trei ani in care nu a avut voie sa atinga un computer s-au incheiat in ianuarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24