Business Hi-Tech

HTEC Group, companie de tehnologie intrată recent pe piaţa locală, preia Mistral Technologies din Sarajevo şi ajunge la o echipa de peste 2.000 de specialişti în centrele de dezvoltare şi consultanţă

HTEC Group, companie de tehnologie intrată recent pe...

Autor: Cristina Bellu

02.09.2022, 14:12 216

HTEC Group, companie globală de servicii de tehnologie, consultanţă şi software cu sediul în San Francisco, a anunţat astăzi achiziţia companiei Mistral Technologies, din Sarajevo, în urma căreia îşi extinde echipa la peste 2.000 de angajaţi în centrele de dezvoltare din sud-estul Europei şi în birourile de consultanţă din Silicon Valley, Londra, New York, Minneapolis, Amsterdam, Stockholm şi Gothenburg.

La începutul lunii iunie, HTEC Group şi-a anunţat intrarea pe piaţa din România, cu obiectivul de a deschide birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi.

Primul sediu urmează să fie inaugurat la  sfârşitul acestui an, în Cluj-Napoca, potrivit datelor transmise vineri de oficialii HTEC Group.

„Vom continua să recrutăm cei mai talentaţi experţi în tehnologie din sud-estul Europei, oferindu-le oportunitatea de a dezvolta proiecte pentru piaţa globală.”, spune Aleksandar Cabrilo, co-fondator şi CEO HTEC. 

Mistral, noul membru al HTEC Group, a fost înfiinţată în Sarajevo în 2010 şi s-a poziţionat ca un angajator de top pentru forţa de muncă din IT din Bosnia şi Herzegovina, oferind profesioniştilor de la nivel local proiecte globale. Cu un portofoliu impresionant care include companii Fortune 500, Mistral va completa şi totodată va extinde domeniul de expertiză HTEC în materie de fintech, telco, multimedia şi alte industrii cheie, în baza experienţei acumulate în peste 12 ani în care a livrat soluţii creative de tech clienţilor săi aflaţi, în mare parte, în Statele Unite ale Americii.

„Creşterea echipei la nivel global se traduce în şi mai multe oportunităţi pentru oamenii noştri la nivel local, inclusiv aici în România, întrucât HTEC va atrage mai mulţi clienţi importanţi şi va avea un impact mai mare la nivel global, generând aşadar oportunităţi de carieră la nivel international pentru toţi angajaţii noştri.”, spune Sabin Pilipautanu, Director Delivery Operations, România.

HTEC lucrează cu start-up-uri, corporaţii, investitori şi companii din Fortune 500, livrând servicii digitale complexe. Datorită palmaresului în materie de dezvoltare inovatoare în diverse domenii şi industrii, HTEC a devenit una din companiile tech cu cea mai rapidă creştere din SE Europei, dezvoltându-se 100% year-over-year.

Recent, compania a atras o finanţare de 140 mil. dolari din partea Brighton Park Capital, lucru care îi va permite să-şi extindă capacitatea prin intermediul unui mix de achiziţii strategice şi creştere organică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO