Business Hi-Tech

IBM: Vom alerga mai repede decat piata IT

21.05.2004, 00:00 20

International Business Machines (IBM) preconizeaza un ritm de crestere mai rapid decat cel inregistrat la nivelul intregii piete tehnologice, a declarat directorul executiv Samuel Palmisano.
El a adaugat ca IBM, care produce microcipuri, computere si aplicatii software, are in vedere extinderea pe piata de 500 miliarde de dolari a serviciilor de IT, care va asigura companiei o crestere mai rapida decit cea a concurentilor lor.
Furnizorii de servicii ofera companiilor posibilitatea de a-si diminua costurile, prin transferul anumitor sarcini catre administratori exteriori si prin integrarea operatiunilor interne.
Palmisano considera ca economiile din Europa si Japonia inregistreaza o evolutie pozitiva, drept pentru care industria de IT poate reveni la ritmul obisnuit de crestere.
"Credem ca granitele acestei industrii se extind. Din punct de vedere economic, avem de-a face cu cea mai profitabila perioada de care am avut parte in ultimii ani, ceea ce ne da incredere", a anticipat Palmisano.
El a preconizat ca sectoarele traditionale ale industriei IT, precum productia de computere personale, servere si echipamente de stocare de date, vor reveni la nivelele istorice de crestere inregistrate anterior. In urma declaratiilor sale, actiunile IBM au crescut cu 3%. Analistul John Jones, de la Schwab SoundView Capital Markets, a explicat ca noile estimari sint mult mai ambitioase decit previziunile initiale.
Compania americana a fost criticata, in ultimii ani, pentru mai multi ani de crestere modesta a veniturilor, cu precadere cele obtinute de divizia furnizoare de servicii. IBM, numarul unu mondial in rindul producatorilor de computere, are operatiuni in intreaga lume, iar evolutia sa reprezinta un element de referinta privind evolutia cererii din acest sector, care isi revine dupa o perioada ampla de declin, provocata de deteriorarea mediului economic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO