Business Hi-Tech

Începe războiul preţurilor pe piaţa tabletelor

Începe războiul preţurilor pe piaţa tabletelor

Autor: Business Magazin

07.03.2011, 11:21 35

Steve Jobs a lasat deoparte boala si concediul medical si asurprins fanii Apple prin prezenta la evenimentul de lansare a luiiPad 2, tableta pe care compania a prezentat-o saptamana trecuta laSan Francisco.

La jumatatea lunii ianuarie, Jobs a anuntat ca intra in concediumedical pe fondul problemelor de sanatate de care sufera: la finelelui 2003 a fost diagnosticat cu cancer pancreatic, iar in 2009 asuferit un transplant de ficat. Anuntul a iscat ingrijorari inmediile bursiere si pe pietele pe care Apple este prezenta, presasi analistii vorbind de o era post-Jobs si de efectele acesteiaasupra companiei, strategiei de marketing si a produseloroferite.

"Lucram la acest produs de mult timp si nu voiam sa ratez ocaziasa fiu aici. Multumesc ca m-ati invitat", a spus seful Apple, infata unui public care l-a aplaudat minute in sir. Jobs a atacatcompaniile rivale si a ridiculizat tabletele concurente; in stilulsau caracteristic, liderul Apple a descris cu pasiune iPad 2,reusind un show de lansare tipic masinii de marketing a companieiamericane.

Richard Doherty , director de cercetare al Envisioneering Group,comenteaza ca de-acum batalia in domeniul tabletelor s-a mutat dinteritoriul inovatiei in cel al preturilor. "iPad a fost produsulcare s-a vandut cel mai bine in istoria tehnologiei. iPad 2probabil il va depasi. Dar chiar daca Apple face vanzari mai multdecat duble anul acesta, vor fi pe piata inca 20 de milioane saumai multe tablete produse de competitori", spune el, iar la anul,dupa toate probabilitatile, cifra se va dubla. Citiţi o analiză a războiului de pepiaţa tabletelor pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO