Business Hi-Tech

Inspecţia Muncii: Orange (fostul Romtelecom) a notificat pe 25 mai intenţia de a desfiinţa 551 de posturi ocupate şi 31 de posturi vacante. Datele de la Finanţe arată că Orange Communications a avut în 2022 o pierdere netă de 187 mil. lei, în scădere cu 48%

Vânzarea fostului Telekom Fix către francezii de la Orange a fost agreată în 2020 între Tim Hottges (stânga), CEO al Deutsche Telekom, şi Stephane Richard, la acea dată CEO al grupului Orange.

Vânzarea fostului Telekom Fix către francezii de la Orange a fost agreată în 2020 între Tim Hottges (stânga), CEO al Deutsche Telekom, şi Stephane Richard, la acea dată CEO al grupului Orange.

Autor: Adrian Seceleanu

10.06.2023, 00:04 12514

Societatea a devenit mai „suplă“ şi anul trecut: 240 de oameni au plecat şi în 2022 ♦ Orange, către Inspecţia Muncii: Schema de personal este supraîncărcată, generează costuri suplimentare nejustificate.

Compania de comunicaţii fixe Orange Communications - fostul Telekom Fix (Romte­lecom), operator controlat în prezent de francezii de la Orange, a notificat Inspecţia Muncii pe 25 mai privind intenţia de a realiza concedieri co­lective, numărul total de posturi ce ur­mea­ză a fi desfiinţate fiind de aproape 600.

„În data de 25.05.2023 Orange Româ­nia Communications a comunicat Inspecto­ratului Teritorial de Muncă Bucureşti o no­tificare privind intenţia de concediere colectivă. Prin această notificare, societatea menţionează că «a fost identificată necesi­tatea desfiinţării unor posturi din mai multe arii (Divizia Marketing B2C, Divizia B2C Vânzări & Distribuţie, Divizia Operaţiuni Clienţi şi Direcţia Executivă Business to Business), respectiv 551 de pos­turi ocupate şi 31 vacante»“, a transmis Inspecţia Muncii, răspunzând unei solicitări transmise de Ziarul Finan­ciar. Informaţia privind des­fiinţarea a 31 de pos­turi care nu sunt ocupate nu a fost prezentată anterior în spaţiul public. Reamintim, ZF a fost prima publicaţie care a scris despre restructurarea de la Orange, în data de 26 mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO