Business Hi-Tech

Integratorul de soluţii software de business System Innovation România a închis 2021 cu afaceri de peste 1,8 mil. euro, plus 40%. „Valoarea medie a unui proiect a crescut cu 25%, iar 90% din proiecte au fost derulate remote”

Ciprian Condur, Managing Partner, System Innovation România

Ciprian Condur, Managing Partner, System Innovation România

Autor: Alexandra Cepăreanu

10.02.2022, 12:15 227

Compania românească System Innovation România, integrator de soluţii software de business complete, care deţine pe piaţa locală două sucursale – una în Bucureşti şi una în Cluj-Napoca, estimează afaceri de peste 1,8 milioane de euro la finalul anului 2021, cu 40% mai mari faţă de anul precedent, arată un comunicat transmis de reprezentanţii businessului.

„Anul 2021 a fost un an cu o evoluţie peste aşteptări. Am crescut cifra de afaceri cu 40%, dar mai important este că am consolidat activitatea şi am făcut un pas important pe un segment de piaţă superior”, a spus Ciprian Condur, Managing Partner, System Innovation România.

Rezultatele înregistrate anul trecut se bazează pe creşterea organică a numărului de clienţi şi pe creşterea complexităţii şi dimensiunii clienţilor. Astfel, inovaţiile incluse în SAP Business One precum şi orientarea pe soluţii verticale specializate (producţie de textile şi încălţăminte, telecomunicaţii, eCommerce) au permis System Innovation România abordarea unor clienţi tot mai mari.

„Dezvoltările aduse de SAP sistemului ERP SAP Business One împreună cu modulele verticale, pe care le avem în portofoliu, ne-au permis derularea unor proiecte complexe, la clienţi foarte mari. Astfel, valoarea medie a unui proiect a crescut cu cca 30% şi practic am generat venituri mai mari, fără să creştem proporţional baza de clienţi. Am livrat mai multă consultanţă, mai multe module şi mai multe funcţionalităţi. Un alt aspect conturat anul trecut este şi extinderea unor proiecte existente la filiale ale clienţilor din ţara sau străinătate”, a mai spus Ciprian Condur.

În prezent, în cadrul companiei lucrează 26 de angajaţi, în birourile din Bucureşti şi Cluj. Anul trecut, filiala din Cluj-Napoca, înfiinţată în 2019, a ajuns la o pondere de 38% în serviciile de consultanţă, fiind specializată pe implementarea proiectelor şi mai puţin pe suport sau dezvoltare de produse.

Pentru 2022, System Innovation România vizează o creştere de cel puţin 20% a cifrei de afaceri.

„Numeroase proiecte au ajuns la maturitate şi au nevoie de un upgrade al proceselor de business. Totodată, compania îşi va concentra resursele pe susţinerea clienţilor în depăşirea noilor cerinţe legislative, precum raportarea în format SAFT-T şi facturarea electronică. Complementar, System Innovation România se alinieaza strategiei SAP de orientare pe cloud şi va adopta, în acest an, o serie de soluţii specifice.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO