Business Hi-Tech

Internetul fara fir ajunge in oceane

16.01.2004, 00:00 22



Compania americana Boeing a anuntat ca va extinde serviciul sau Connexion, care ofera acces la Internetul de mare viteza pe unde radio, de la avioane la industria maritima.



Deocamdata, marile companii aeriene, printre care Lufthansa, Scandinavian Airlines si Japan Airlines, au testat cu succes serviciul oferit de Boeing, oferindu-le calatorilor acces la e-mail sau Internet in timpul zborului. Serviciul urmeaza insa fie extins si la vapoare, pentru ca el utilizeaza o legatura la satelit, care face ca aceasta conexiune sa fie disponibila in orice loc din lume. Clientii vor putea insa accesa Internetul cu echipamentele compatibile WiFi (laptopuri, handhelduri, telefoane mobile). Astfel, cei de pe vapoare de marfa sau pasageri vor putea avea legaturi sigure cu cei de pe tarm, neafectate de vreme. Utilizatorii vor folosi Internetul si e-mailul, cu toate facilitatile comunicarii online: telefonie, videoconferinte, multimedia. "Suntem in discutii cu cei mai mari operatori maritimi, care s-au declarat dispusi sa testeze sistemul, apreciind vitezele mari de transfer de date pe care le oferim", a spus seful Connexion, Scott Carson. In acest moment, tehnologia este deja disponibila in Atlanticul de Nord, iar Boeing lucreaza la acoperire pentru zona Pacificului.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24