Business Hi-Tech

Irina Socol, Siveco: Nu am fi răscumpărat acţiunile dacă nu am fi fost pe un teren solid. Am estimat riscurile, dar nu avem emoţii

Irina Socol, Siveco: Nu am fi răscumpărat acţiunile...

Autor: Adrian Seceleanu

17.01.2014, 00:08 172

Compania de soft are un sold puternic de contracte semnate pe plan local şi internaţional care a dat managementului încredere să se împrumute pentru a răscumpăra pachetul de 32,5% din acţiuni de la fondurile Intel Capital şi Enterprise Investors. După exit-ul fondurilor, compania nu a făcut nicio schimbare în modul de lucru. Este „business as usual“, spune Irina Socol, cofondator, CEO şi preşedinte al Siveco.

Managementul Siveco a decis să răs­cum­pere anul trecut pachetul de 32,5% din acţiunile firmei de la fondurile străine de investiţii Intel Capital şi En­terprise Investors (EI) în contextul în care com­pania are un sold puternic de con­tracte, care îi asigură un flux solid de venituri, iar în următorii ani com­pania poate ajunge la afaceri de peste 100 mil. euro, faţă de 65 mil. euro anul trecut, pe fondul ex­pansiunii pe alte 28 de pieţe internaţionale şi al creş­terii pe care o va înregistra industria de software, a de­cla­rat într-un interviu exclusiv pentru ZF Irina Socol, co­fon­dator, CEO şi preşedinte al Siveco.

„Dacă nu am avea un teren solid în ceea ce priveşte prezentul şi viitorul nu am fi făcut acest lucru. Poţi să faci o asemenea tranzacţie atunci când ştii că într-adevăr ai un teren solid sub picioare, ştii pe ce mizezi, ştii ce ai construit pe următorii trei ani, ştii la ce te aştepţi, ce ţi se va întâmpla în anul 2014“, a spus ea.

Cofondatorii companiei Irina Socol şi Alexandru Rădăşanu alături de alţi trei membri ai echipei de ma­nagement (Florin Ilia, Aurora Crusti şi Daniela Bichir) au preluat la finele anului trecut, printr-o firmă nou- înfiinţată, pachetul de 32,5% din acţiuni deţinut de Intel şi EI, după obţinerea unei finanţări de 14,7 mil. dolari (circa 11 mil. euro) de la Raiffeisen Bank, potrivit unor documente disponibile la Arhiva de Garanţii Reale Mo­biliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO