Business Hi-Tech

Israelul, rece fata de Gates

08.01.2004, 00:00 12



Microsoft vrea neaparat sa convinga guvernul israelian sa cumpere versiunile mai noi ale softurilor sale, in ciuda faptului ca acesta a decis sa nu mai achizitioneze aplicatiile companiei americane in semn de protest fata de politicile de vanzare adoptate de firma lui Bill Gates, scrie PCWorld.



Conform unei recente decizii luate de autoritati, agentiile guvernamentale din Israel vor utiliza in continuare produsele Microsoft pe care le au instalate pe computere dar nu le vor actualiza. In schimb, guvernul recomanda dezvoltarea si utilizarea de softuri alternative, in principal de tip open-source, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului Finantelor.



Microsoft a reactionat imediat facand eforturi si mai mari pentru a convinge autoritatile ca merita sa faca upgrade la aplicatiile cumparate anterior. "Au incercat sa ni le vanda oricum. Nu au redus preturile dar vor ca guvernul sa fie in continuare principalul lor client", a adaugat oficialul.



Guvernul israelian este nemultumit de faptul ca firma americana a refuzat sa ofere preturi "rezonabile" la anumite softuri. "Noi avem deja Windows XP si nefiind o institutie care activeaza in industria hi-tech credem ca nu este neaparat necesar sa facem upgrade in fiecare an", a precizat purtatorul de cuvant.



Pe de alta parte, pentru a incuraja populatia sa utilizeze computerele, autoritatile din Israel promoveaza softurile mai ieftine si afirma ca au discutat deja cu IBM si Sun Microsystems pentru dezvoltarea unei versiuni de OpenOffice in ivrit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24